Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Грудень » 22

Не забудьте передплатити «ЛВ» на 2015 рік та виграти цінні призи, серед яких GPS-навігатор! (Умови акції – на сторінках журналу).
 Наш передплатний індекс: 89631.  
 «Лісовий вісник» усіх вітає з новорічними святами!!!
У грудневому номері «Лісового вісника» читайте таке:
Оновлений Кабінет Міністрів України – у рубриці «офіційно», що на 4-ій стор. видання.
Найкращі спогади з дитинства про Різдвяні свята, мрії, сподівання та побажання на прийдешній 2015-й усім читачам «Лісового вісника» від начальників обласних управлінь лісового та мисливського господарства читайте у передноворічному бліці у рубриці «із перших уст», що на 8-ій стор.
Цікава розповідь про дбайливого керівника, гарну господиню Марію Тарасюк та її «форпост науки на Волині» чекає на вас у рубриці &laq ... Читати далі »

Категорія: Анонси | Переглядів: 618 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Шановні друзі!
        Прийміть найщиріші вітання 
        з Новим роком та Різдвом Христовим!  

Рік, що минає, був багатий на події, часто тривожні і невтішні. Але він дав нам сили та мужності не лише вистояти, але й створити, всупереч негараздам та викликам, ґрунтовні умови для подальшого розвитку країни.
Дозвольте подякувати вам, шановні працівники лісового господарства, за невтомну працю і самовідданість своїй справі.
Ваша робота неосяжна: ви забезпечуєте надійний захист земельних угідь, поліпшуєте екологічний стан довкілля, нарощуєте випуск продукції лісового господарства. 
Ви, як ніхто інший, знаєте, що таке ліс в житті кожного з нас. На ваших плечах – надскладна місія: збереження лісу, на відновлення якого витрачаються десятиліття.
Я щиро бажаю вам успішного втілення всіх планів, невичерпної енергії для покращення добробуту нашої України ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 582 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

2 грудня 2014 р. відбулося друге пленарне засідання Верховної Ради України VIII скликання. Народні депутати призначили новий уряд. Були затверджені всі узгоджені коаліцією кандидати, а також два міністри, кандидатури яких, за Конституцією, вносить Президент України. Це – голова Міністерства закордонних справ та Міноборони. На цих посадах ротацій не відбулося – Рада переобрала відповідно Павла Клімкіна та Степана Полтарака. Також зберегли свої міністерські крісла голова Міносвіти та науки Сергій Квіт і міністр юстиції  – Павло Петренко. Отже, остаточний список людей, які утворюють оновлений Кабінет Міністрів України, виглядає так:

Прем’єр-міністр – Арсеній Яценюк, «Народний фронт».
Арсеній Петрович народився 22 травня 1974 року в Чернівцях. Яценюк працюва ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 1109 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Перша історична згадка про цю Волинську землю знайдена в Іпатіївському літописі 981-го року. Історію Волині творили великий князь Любарт, король Данило Галицький, князь Вітовт, який ще у далекому 1429 р. зібрав на цих теренах з’їзд монархів. Тоді у Луцькому замку на засіданні з’їзду вперше прозвучала ідея об’єднання Європи.
Волинська земля та тутешні мешканці пережили багато. Змінювалися епохи, змінювалися часи, лідери та прагнення. Але сутність Волині залишалася незмінною. Це – край лісів, річок і озер, край працьовитих і відданих людей. 
Цього року Волині – 75. Здавалося б, чому саме така дата? Ця цифра бере свій відлік від 1939 р. – коли у щойно приєднаних до СРСР Галичині та Волині проводили адміністративну реформу. А 4 грудня 1939 р. Президія Верховної Ради СРСР видала указ про ліквідацію колишніх польських воєводств і утворення «Волинс ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 559 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Державне підприємство «Вінницький лісгосп» провело громадські слухання за участю фахівців держлісгоспу, департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, ДП «Вінницька лісова НДС», держ­екоінспекції, ДСЛП «Вінницялісозахист» із питання проведення санітарно-оздоровчих заходів, вирубки сухостійного ялинового насадження.

Відкриваючи слухання, директор ДП «Вінницький лісгосп» Віктор Попельнюк наголосив, що жителі області вже давно звернули увагу на всихання і в м. Вінниця, і в лісових масивах дерева ялини європейської. І ця проблема є досить серйозною та актуальною для всієї України (особливо західних областей) та Європи. У вересні 2013 р. у Білорусі відбулася міжнародна нарада з питань всихання ялинових лісів, де взяли участь представники Білорусії, Литви, Росії, Латвії та Укра ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 664 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Уже зовсім скоро ми стежитимемо, як секундна стрілка, поволі рухаючись, наближатиме нас до нового року. Подумки аналізуватимемо те, що відбулося, будемо пригадувати моменти із складного 2014-го та перейдемо у 2015-й з вірою та надією на щасливе майбутнє. 
У передсвяткові дні «Лісовий вісник» вирішив поспілкуватися із начальниками управлінь лісового та мисливського господарства. Ми поцікавилися, що керівники найбільше цінують у людях і з якими сподіваннями зустрічають новий рік. А також попросили пригадати своє особливе Різдво та висловити побажання читачам «ЛВ» у переддень новорічних свят. 

Наталія Ревенко – начальник Кіровоградського ОУЛМГ
«Однією з головних рис у людини є почуття обов’язку, відповідальності за свої слова і вчинки. Для мене як керівника це особливо важливо. Вис ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 951 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Ступивши на подвір’я Волинського ліцею-інтернату, відчуваю, що потрапила в якусь окрему маленьку республіку, де живуть і виховують за законами краси, добра й любові. Зачиняю хвіртку: позаду – міська суєта, а переді мною – стрункі вічнозелені туї обабіч вузької стежини, котра проводить до порогу ліцею. У коридорах навчального закладу – творча атмосфера: всюди вазони, на стінах – картини, переважно пейзажі. 

Марія Тарасюк, директор Волинського ліцею-інтернату, незвично починає розповідь про своє життя, яке тісно переплелося з життям одного з кращих навчальних закладів Волині: «Я – селючка, – каже вона. – Народилася і виросла серед чарівної буковинської природи, з дитинства захоплювалася величчю гір і вдивлялася в бездонну синяву ставків. Не можу уявити постійного перебування в місті, без виїздів до лісу, в гор ... Читати далі »

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 966 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031