Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Грудень » 22 » Верховна Рада України призначила новий Кабмін
16:03
Верховна Рада України призначила новий Кабмін

2 грудня 2014 р. відбулося друге пленарне засідання Верховної Ради України VIII скликання. Народні депутати призначили новий уряд. Були затверджені всі узгоджені коаліцією кандидати, а також два міністри, кандидатури яких, за Конституцією, вносить Президент України. Це – голова Міністерства закордонних справ та Міноборони. На цих посадах ротацій не відбулося – Рада переобрала відповідно Павла Клімкіна та Степана Полтарака. Також зберегли свої міністерські крісла голова Міносвіти та науки Сергій Квіт і міністр юстиції  – Павло Петренко. Отже, остаточний список людей, які утворюють оновлений Кабінет Міністрів України, виглядає так:

Прем’єр-міністр – Арсеній Яценюк, «Народний фронт».
Арсеній Петрович народився 22 травня 1974 року в Чернівцях. Яценюк працював міністром економіки з 2005 по 2006 роки, згодом став міністром закордонних справ України у 2007 році, а головою Верховної Ради – з 2007 по 2008 роки. З 2009 по 2012 роки очолював політичну партію «Фронт змін». З червня по грудень 2012 року очолював раду «Об’єднаної опозиції». З 11 грудня 2012 року по 28 лютого 2014 року був головою фракції всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України. 27 лютого 2014 був призначений прем’єр-міністром України.
«Перед урядом стоять важкі завдання – і не лише перед ним, – попередив депутатів Арсеній Яценюк. – Наступного року нам треба продовжувати йти шляхом оптимізації соціальних витрат і витрат на держ­апарат». За словами глави Кабміну, підвищуватимуться витрати на оборону (цього року – 19 млрд грн). Основні завдання до кінця року – прийняти зміни до Бюджетного кодексу; також – зміна Податкового кодексу, що передбачає скорочення кількості податків, і зміна бази оподаткування; зменшення єдиного соціального внеску та введення прогресивної шкали оподаткування. Попереду також ухвалення «дуже жорсткого, зі зменшенням за всіма статтями видатків бюджету на 2015 рік».


Віце-прем’єр міністр, міністр культури − В’ячеслав Кириленко, «Народний фронт».
В’ячеслав Анатолійович Кириленко – 8-й номер у списку «Народного фронту». Народився 7 червня 1968 року у  селищі Поліське  Київської області. Закінчив філософський факультет Київського університету ім. Тараса  Шевченка, а згодом – аспірантуру. Цікаво, що у депутатів перед голосуванням за Кабмін питань до цього кандидата не виникло – і самопрезентацію йому проводити не довелося.

Віце-прем’єр-міністр, зона відповідальності – транспорт та екологія − Валерій Вощевський, «Радикальна партія».
Валерій Миколайович Вощевський народився 12 червня 1956 року в с. Галиця  Ніжинського району Чернігівської області. Закінчив Київський інститут народного господарства (1977 р.), факультет «економіка і планування матеріально-технічного постачання». 
«Сьогодні у нас всюди монополія, в кожній галузі та підгалузі. І це наскрізь корумпована монополія», – сказав Вощевський. За його словами, підготовлено реформу «Укравтодору», яка передбачає передачу частини доріг (близько 150 000 км) та інфраструктури місцевим органам влади. Планується реформа «Укрзалізниці» з подальшим перетворенням в ПрАТ і приватизацією.


Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ − Геннадій Зубко, «Блок Петра Порошенка».
Народився 27 вересня 1967 року в Миколаєві. Закінчив Київський політехнічний інститут, спеціальність «Автоматизовані системи управління», інженер (1991 р., Національний університет «Києво-Могилянська Академія», спеціальність «Менеджмент організацій», менеджер-економіст (2008 р.). 
Серед найближчих перспектив: децентралізація влади і передача повноважень місцевим громадам. «Тільки так можна запустити економічне зростання на місцях, − говорить Геннадій Григорович. − Без цієї реформи неможливо ефективно використовувати бюджетні гроші, яких сьогодні не вистачає».

Міністр аграрної політики та продовольства – Олексій Павленко, «Само­поміч».
Народився 11 квітня 1977 року в місті Умань Черкаської області. Випускник економічного факультету Національного університету «Києво-Могилянська академія». Серед кількох наступних – освіта МВА Школи бізнесу Університету Nyenrode, Нідерланди (2001-2002 рр.). У 2006-2009 р. обіймав посаду виконавчого директора групи компаній «Фокстрот».
Першочергові завдання: перехід на європейські норми і відкриття ринків ЄС для української продукції, оптимізація питань оренди землі та земкадастру, ліквідація корупції у сфері Держкомзему, «Укрспирту».
Для розвитку місцевих громад він пропонує зобов’язати виплачувати оренду винятково в грошовому еквіваленті і залучати соціально відповідальний бізнес у села.

Міністр внутрішніх справ – Арсен Аваков, «Народний фронт».
Арсен Борисович Аваков народився 2 січня 1964 року в м. Баку. У 1988-му закінчив Харківський політехнічний інститут, спеціальність – «Автоматизовані системи управління», кваліфікація – інженер-системотехнік. Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України з 22 лютого 2014-го, міністр внутрішніх справ України – з 27 лютого 2014 р.
«Стратегія розвитку МВС прийнята в жовтні. Найосновніше – замість «карати і кришувати» стане «служити і захищати», – пояснює Аваков. – Буде чітко розділена політична функція МВС – вона залишиться за міністром, і професійна функція, яка буде закріплена за керівниками напрямків/підрозділів. Передбачається скорочення штату, реорганізація та перейменування в «поліцію».

Міністр екології – Ігор Шевченко, «Батьківщина».
Народився 10 січня 1971 року в місті Олександрія, Кіровоградська область. Новий міністр екології – юрист за освітою. Навчався також у Гарварді і Єльському університеті. Донедавна – керуючий партнер юридичної фірми «Астерс» (раніше носила назву «Шевченко Дідковський і Партнери»), засновник і почесний президент Асоціації правників України.  «До 2008 року займався юридичною практикою, потім зароблені гроші інвестував у нерухомість. Із 2008 року займаюся громадською діяльністю», – розповів про себе Ігор Анатолійович.

Міністр економічного розвитку і торгівлі − Айварас Абромавічус, запропонований БПП.
«Віднині я громадянин України. Це для мене велика честь і божевільна відповідальність», – говорить Абромавічус. 
Міністр 10 років одружений із українкою й останні 6 років проживає в Україні. До того ж, він один із партнерів інвесткомпанії East Capital з активами в 4 млрд дол. США. «Я з Європи, будемо працювати по-європейськи», – попереджає він. За його словами, більшість держорганів заважають працювати бізнесу, і це пора змінювати. Інакше Україна не змінить свого статусу  найбіднішої і найбільш корумпованої країни східної Європи.

Міністр енергетики та вугільної промисловості – Володимир Демчишин, позапартійний.
Володимир Васильович − голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг із 27 серпня 2014 р. Працював директором відділу інвестиційно-банківських послуг групи «Investment Capital Ukraine». До ICU Демчишин працював віце-президентом банку ING, менеджером відділу корпоративних фінансів компанії Ernst & Young. У Демчишина три вищі освіти. Перша – диплом спеціаліста міжнародних економічних відносин Львівського державного університету ім. І. Франка. Друга – ступінь спеціаліста він отримав у Європейському університеті «Віадріна» у Франкфурті-на-Одері (Німеччина). Третя – ступінь MBA з міжнародних фінансів у Бізнес-школі Канзаського університету (США).

Міністр інфраструктури − Андрій Пивоварський, позапартійний.
Андрій Миколайович закінчив Київський Національний Університет ім. Т. Шевченка (магістр історії), Школу Флетчера (Університет Тафтса (США), магістр міжнародного бізнесу і фінансів. Генеральний директор групи компаній «Континіум».
«Андрій відомий багатьом в Україні як управлінець, як людина, котра побудувала не одну компанію, керувала десятками тисяч людей, – сказав Арсеній Яценюк. – У нього іноземний досвід та іноземна освіта».

Міністр інформаційної політики – Юрій Стець, «Блок Петра Порошенка».
Юрій Ярославович народився 29 грудня 1975 р. у  м. Чортків Тернопільської області. Закінчив Чернівецьке училище мистецтв і Харківський політехнічний університет за спеціальностями «менеджер інформаційних систем» і «менеджер зовнішньоекономічної діяльності». Почав працювати журналістом у 25 років. У політику потрапив в листопаді 2007-го за списком «НУНС. Очолював комітет ВР зі свободи слова та інформації, в 2012-му пройшов до ВР за списком «Батьківщини».
«Юра Стець, працюючи на «5-му каналі», зробив Майдан 2005 року. Юра Стець активно брав участь у Майдані 2014 року. Він зробить революцію і в інформполітиці», – репрезентує нового міністра Арсеній Яценюк. За словами самого Стеця, нове міністерство займатиметься побудовою діалогу влади з народом, інформаційною війною з Росією і створенням структури, яка займатиметься реалізацією ефективної інформполітики.

Міністр молоді та спорту – Ігор Жданов, «Батьківщина».
Народився 29 грудня 1967 р. у м. Вінниця. Президент аналітичного центру «Відкрита політика». Закінчив історичний факультет Київського університету ім. Т. Шевченка. Працював в юридичному управлінні Адміністрації Президента при Леонідові Кучмі. Екс-заступник голови центрального виконавчого комітету партії Народний Союз «Наша Україна».
«Ігор Жданов мав стосунок до різних урядів, працював у центрі Разумкова. Він вів Майдан 2014 року», – представив члена своєї команди Яценюк. 

Міністр освіти та науки – Сергій Квіт, «Блок Петра Порошенка».
Народився 26 листопада 1965 року в м. Ужгород. За освітою – журналіст і доктор філологічних наук. У 1993-2003 був головним редактором журналу «Українські проблеми», з 2000-го – професор НУ «Києво-Могилянська академія», декан факультету соціальних наук і соціальних технологій, а з 2007 року і до міністреского крісла, отриманого в 2014 р., – президент НУ «Києво-Могилянська академія». 

Міністр охорони здоров’я – Олександр Квіташвілі, позапартійний.
Квіташвілі, за словами Арсенія Яценюка, провів найрадикальніші реформи в Грузії і тепер зробить те ж саме для України. Будь-якого іншого кандидата було б ризиковано призначати у відомство, яке вважається одним із найбільш корупційних. 
Міністр юстиції – Павло Петренко, «Народний фронт».
Народився в Чернівцях 17 липня 1979 року. Закінчив факультет правознавства, а потім – Українську академію зовнішньої торгівлі при Міністерстві еко­номіки України за фахом «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». Кар’єру в бізнесі розпочав 2000-го: з партнерами заснував у Чернівцях юридичну фірму Justicia Service. Згодом спільно з Олександром Агеєвим заснував юрфірму «Декларант», пізніше вони ж із групою партнерів заснували адвокатську компанію «МЛ ГРУП».
Завдання номер один для нового-старого міністра юстиції – проведення судової реформи та викорінення корупції у цій сфері. 

Міністр соціальної політики – Павло Розенко, «Блок Петра Порошенка».
Павло Валерійо­вич народився 17 липня 1970 року в Києві. Один із засновників Української студентської спільноти, учасник «Революції на граніті» в 1990-му. Закінчив електроакустичний факультет НТУУ «КПІ», був у Народному русі, з 24 років працював на держслужбі. У 2005-му став першим заступником міністра праці та соцполітики в Кабміні Юлії Тимошенко. Працював у Секретаріаті Віктора Ющенка, повернувся на посаду заступника міністра соцполітики в другий Кабмін Тимошенко. З 2010-го працював незалежним експертом із питань соцполітики, пройшов у Раду в 2012-му за списком «УДАРу».
«Невдячна посада, на якій має бути ухвалено багато непопулярних рішень, – чесно попереджає прем’єр. – Потрібно знищити корупцію зокрема й у Пенсійному фонді. Будемо приймати складні соціальні рішення, щоб не просто пережити 2015 рік, а й закласти основу для зростання економіки в 2016-му», – сказав Яценюк.  

Міністр фінансів – Наталія Яресько, запропонована об’єднанням «Само­поміч».
Наталія Яресько, американка з українським корінням, 48 років, співзасновник та головний виконавчий директор Horizon Capital. У міжнародних фінансових колах її знають добре. Яресько повернулася в Україну ще на початку 90-х, у нас працювала в економічному відділі посольства США. Займалася залученням іноземних інвестицій в українську економіку, очолювала компанію Western NIS Enterprise Fund в Україні та Молдові. У 2003-му Наталія отримала від Президента Леоніда Кучми орден княгині Ольги за внесок в українську економіку. Консультувала Президента Віктора Ющенка і Кабмін щодо питань іноземних інвестицій (була членом рад при Президентові та уряді). Її називають однією з 10 найвпливовіших іноземок в Україні. 
Підготувала Тетяна ГАЛАНІНА

Категория: Новини | Просмотров: 1112 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031