Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Сторінки історії

Ми звикли до комфорту і більш-менш сталого спокою. Поняття «війна» формується описами з книг, лекціями з історії, пам’ятками, розповідями старожилів. Це все – далеке від страхітливих реалій, у яких перебували предки. За нами залишається збереження, вшанування пам’яті тих, хто в боях відійшов у Вічність. 


В історії України 2014-й відрахує 100 літ із початку Першої світової війни. Так, нещодавно з метою вшанування тих, хто брав у ній участь, в Луцькому педагогічному коледжі «Всесвіт» на чолі з керівником Анатолієм Кравцем організували науково-практичну конференцію «Волинь напередодні Першої світової війни». Присутні краєзнавці, історики, працівники культури, студенти у виступах ділилися сферами своїх досліджень та відкриттів за відповідною тематикою. Також була представлена виставка матер ... Читати далі »

Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 660 | Додав: Live | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)

(Закінчення. 

Початок у попередньому номері)
Проблеми розвитку мисливського господарства та значення мисливської дичини для людини неодноразово ставали предметом обговорення на засіданнях Ковельської повітової ради. Одне з таких засідань 12 березня 1939 р. відвідала делегація Польської спілки мисливців із Варшави та віце-президент Волинської воєводської ради з питань мисливства – п. Мадейський. На нараді розглядали питання зміни мисливського законодавства, способи боротьби з пастухами, які збирають яйця пернатої дичини, запобігання збиткам, спричинених бродячими собаками, методи пропаганди мисливства серед учнівської молоді. Вагомою вважалася роль мисливської статистики у розвитку галузі, про що свідчить п. 41 Статуту Ковельсько ... Читати далі »
Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 662 | Додав: Live | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)

Ковель і Ковельщина – древні місця Волинського Полісся, які беруть свій початок ще з XIV ст. Історія Ковельщини надзвичайно багатогранна. Її торкнулося литовсько-руське правління і панування Першої і Другої Речі Посполитої, царсько-російська колонізація, німецька окупація, радянська комуністична тоталітарна система і становлення Незалежної України. Ковельський район має вигідне географічне розташування, оскільки розміщений на перехресті європейських торгових шляхів. Крім того, він повністю перебуває у зоні мішаних лісів, є одним із перших за кількістю мисливських та рибальських угідь в Україні, що є предметом заздрості сусідів із Білорусі та Польщі. Відомо, що на Ковельщині було багато мисливських видів тварин, а сама територія мала славні традиції. І хоча в І половині ХVII ст. тури були повністю відстріляні, на згадку про них залишилася річка Турія. 

... Читати далі »

Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 613 | Додав: Live | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

Цього року у лісівників Волині подвійне свято. Разом із відзначенням Дня працівника лісу минає 60 років із того часу, як було засноване Волинське обласне управління лісового господарства. Тож варто згадати і проаналізувати цей солідний проміжок в історії лісової галузі Волині.
Першим прийняв естафету Дмитро Телішевський, потім начальником управління став Анатолій Голік, і вже понад 10 років лісову галузь Волині очолює Богдан Колісник. Тисячна армія лісівників під їхнім керівництвом працювала і працює з любов’ю до лісу. Сьогоднішній начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства любить повторювати: «Добре це чи погано, але світ влаштований так, що людину цінують за вчинки. Не за те, що вона може чи змогла б, а за те, що вже зроблено». А зроблено багато…

... Читати далі »

Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 1073 | Додав: Live | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

Вже не вперше ловлю себе на думці, що найскладніше розповідати про людину, котру дуже добре знаєш та розумієш. Здається, усе її життя можна розкласти, ніби дольки яблучка на тарілочці. Та серед пишнослів’я так важко загубитися, не сказавши головного...

Озираюся довкола – і бачу ліс, який зростав разом зі мною і який ми з дідусем Адамом Дмитруком об’їжджали стареньким службовим автомобілем від краю і до краю лісництва кілька разів на рік. Нахиляюся до кожного деревця, кущика, яких більше ста порід у дендрарії, – праці мого улюбленого лісівника. Схиляю в повазі голову перед талантом автора, який створив унікальну шишкосушарку на базі Дубечненського (тоді Кримненського) лісництва у 1963 р. Саме вона стала тим наріжним каменем у житті майстра, за що дідусеві було присвоєно звання заслуженого лісово ... Читати далі »

Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 957 | Додав: Live | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031