Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » На замітку

Протягом століть люди навіть не здогадувались, як бачать світ тварини. Сьогодні наукові дослідження дають нам змогу зазирнути до цієї зорової різноманітності. Взяти хоча би бабку: її мозок працює так швидко, що вона бачить рух наче у сповільненій зйомці. Або голуб, який здатен розрізняти більш тонкі градації кольору, ніж передові комп’ютерні програми. Або змія, яка може бачити в інфрачервоному спектрі. Отож, детальніше про деяких тварин…

Кінь, як і людина, сприймає окремо зображення від правого та лівого ока. Ніби картинки з двох різних моніторів. Ми не помічаємо цього, тому що зображення, отримані кожним оком, підсвідомо об’єднуються у зоровому аналізаторі (корі головного мозку) в єдиний образ. Нашарування двох картин, які мало чим відрізняються одна від о ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 1475 | Додав: Live | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)


ОВЕН

Овни 2014 року дістануть щасливий квиток. Найсприятливіший період – весна. Багато самотніх Овнів знайдуть другу половинку. У декого зав’яжуться теплі тривалі стосунки, що в майбутньому стануть підґрунтям для створення міцної сім’ї. Щодо кар’єри, то передбачається зміна сфери діяльності. Потрібно не проґавити вигідну пропозицію, яка надійде наприкінці літа. Овнам варто бути особливо уважними у фінансових питаннях, зокрема тим, хто має власний бізнес або перебуває на керівному посту. Варто обмежити кількість шкідливих продуктів.


ТЕЛЕЦЬ
Телець зможе насолодитися періодом гармонії. Покровитель року – ... Читати далі »
Категорія: На замітку | Переглядів: 563 | Додав: Live | Дата: 20.12.2013 | Коментарі (0)

Ще задовго до появи печива та цукерок наші предки вже були добре знайомі з сухофруктами – першими в історії харчовими концентратами. Усі сухофрукти в концентрованому вигляді містять набір мінералів і вітамінів. І саме зараз, у розпал боротьби з гіповітамінозом вони будуть як ніколи доречними. Крім того, сушені фрукти є джерелом клітковини – харчових волокон, які нормалізують процес травлення. Вранці такі солодкі ласощі зарядять вас енергією, вдень допоможуть вгамувати відчуття голоду, а увечері врятують від переїдання на ніч. Вони мають великий термін зберігання і не потребують особливих умов. А ще – є зручною альтернативою свіжим фруктам.


Родзинки. Цей традиційний сухофрукт – висушені ягоди винограду. Існують різні сорти родзинок: світлі та темні, з кісточками й без. Більше корисних речовин містить ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 886 | Додав: Live | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)

Виховання у підростаючого покоління важливих моральних цінностей, зокрема любові до природи, бажання працювати на рідній землі, берегти й удосконалювати її скарби – важливий спектр діяльності, який вдало реалізовують на практиці. Пересвідчитися в цьому могли представники всіх регіонів України – гості й учасники Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, що відбувався на Київщині (19-22 вересня).

Понад 100 юннатів з усієї України мали нагоду продемонструвати таланти та здібності в природоохоронній і дослідно-експериментальній роботі у галузі лісового господарства. Захід відбувся завдяки організаторам: Націо­нальному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».
Вибороти першість у таких ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 561 | Додав: Live | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

 Лето всегда ускользает быстро. Не успели оглянуться, как осень вступила в свои права. О наступлении золотого сезона напоминают прохладные дни и все более ранние вечера, а еще – заполнившие прилавки рынков и супермаркетов грозди свежего винограда, впитавшего, кажется, само солнце юга и занимающего, пожалуй, одно из первых мест в списке лучших даров конца лета – первой половины осени. Воспетый в стихах и медицинских трактатах, способный утолять голод, дарить наслаждение эстету и гурману, умеющий лечить болезни... О целебных свойствах винограда, а также правилах лечения самой вкусной природной таблеткой наш сегодняшний разговор. Лекарство не всегда должно быть горьким.


С этой солнечной ягодой человек знаком давно: в Египте и Америке виноград стали возделывать примерн ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 624 | Додав: Live | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031