Кава… Що може бути кращим за горнятко напою, приготованого зі свіжозмелених зерен? Лише дует двох національностей на кухні. Це гарячий і палкий італієць – еспресо і витончений та вродливий француз – круасан. Духмяний пиріжок підживить, ну а кава – «організує» бадьорий настрій…
Історія кавових зерен нараховує не один десяток століть. Згідно з легендою, пастухи після спалювання кущів кавового дерева знаходили в попелі обпалені кавові зерна, їх жували, і це додавало їм бадьорості. Пізніше почали готувати із зерен відвари. Кава частково вплинула на хід історії людства. Її забороняли з політичних та релігійних міркувань. В одних країнах любителі кави піддавалися гонінням і покаранням, в інших напій використовували виключно як ліки. Перші прод
... Читати далі »
У кожної людини є дерево, яке, згідно з біоенергетичними характеристиками, найбільше їй підходить. Саме воно є хранителем здоров’я. Якщо погано, можна прийти до нього, притулитися – і воно поділиться своєю силою. Можна також носити амулет із цього дерева. Наводимо систему взаємозв’язку дерев і людей, відповідно до дат їхнього народження. Таку класифікацію склали ще мудреці древньої Галлії. Січень: 1 – яблуня, 2-11 – ялина, 12-24 – в’яз, 25-31 – кипарис. Лютий: 1-3 – кипарис, 4-8 – липа, 9-18 – кедр, 19-29 – сосна. Березень: 1-10 – верба, 11-20 – липа, 21 – дуб, 22-31 – лісовий горі
... Читати далі »