Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Жовтень » 18 » Змагання на першість у любові до лісу
11:50
Змагання на першість у любові до лісу
Виховання у підростаючого покоління важливих моральних цінностей, зокрема любові до природи, бажання працювати на рідній землі, берегти й удосконалювати її скарби – важливий спектр діяльності, який вдало реалізовують на практиці. Пересвідчитися в цьому могли представники всіх регіонів України – гості й учасники Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, що відбувався на Київщині (19-22 вересня).

Понад 100 юннатів з усієї України мали нагоду продемонструвати таланти та здібності в природоохоронній і дослідно-експериментальній роботі у галузі лісового господарства. Захід відбувся завдяки організаторам: Націо­нальному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».
Вибороти першість у таких змаганнях, як виявилося, непросто. На розгляд журі необхідно було представити презентацію свого лісництва, оформити виставку, яка б висвітлювала весь спектр роботи і вихованців, і керівника, а також вистояти на захисті науково-дослідницьких робіт. На думку членів журі зльоту, діти із більшістю завдань впоралися чудово.
Програма Всеукраїнського збору лісництв була досить насиченою, оскільки мета заходу передбачала не лише оцінити рівень підготовки дітей, а дати їм максимум нових знань, вражень, досвіду та позитивних емоцій.
У Києві дітей гостинно зустрічали в Націо­нальному еколого-натуралістичному центрі. Власне, захист науково-дослідних робіт юних лісівників відбувався в Білоцерківському національному аграрному університеті, а практичний бік діяльності лісництв демонстрували у Дорогинському лісництві.
Крім того, програма заходу передбачала і цікаві екскурсії. Так, учасники зльоту насолодилися звуками органу в Білоцерківському ор­ганному залі, відвідали Білоцерківський крає­знавчий музей, побували в Музеї води у Києві та Національному ботанічному саду ім. академіка О. В. Фоміна…
Звісно, перемога – хороший стимул до подальших звершень. А кваліфіковане журі не шкодувало нагород для юних любителів природи. Принагідно зазначимо, що переможці отримали грамоти Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Київського обласного управління лісового та мисливського господарства та подяки Державного агентства лісових ресурсів України. Також переможці нагороджені кубками та подарунками.
Отже, за підсумками заходу першість здобули Дорогинське учнівське лісництво Фастів­ського р-ну та Пилиповицьке учнівське лісництво Бородянського р-ну Київської обл.
Друге місце розділили між собою: Клеван­ське учнівське лісництво Рівненського р-ну, Оже­нинське учнівське лісництво Острозького р-ну Рівненської обл.; учнівське лісництво Компаніївської ЗОШ І-ІІІ ст. Кіровоградської обл.; учнівське лісництво Красноокнянського районного будинку дитячої та юнацької творчості Одеської обл.; Порогівське учнівське лісництво Богородчанського р-ну Івано-Франківської обл.
Третє місце посіли: учнівське лісництво «Дубок» Вознесенської ЗОШ І-ІІ ст. №4 Мико­лаївської обл.; учнівське лісництво Ба­ранів­ської гімназії м. Баранівка Жито­мирської обл.; учнівське лісництво Сумської ЗОШ І-ІІІ ст. №5; Полянське учнівське лісництво Хо­тин­ського р-ну Чернівецької обл.; учнівське лісництво Новоборовицької ЗОШ І-ІІІ ст. Щор­сь­кого р-ну Чернігівської обл.
Команда Волині у складі вихованки Цуман­ського учнівського лісництва Ківер­цівського р-ну Ніни Бацмайт та членів Мане­вицького учнівського лісництва Михайла Божедая і Юлії Шпанчук виборола найвищу нагороду – гран-прі.
– Ми отримали море позитивних емоцій, цікаве спілкування, знайомство з новими друзями, – каже дівчина. – Секрет успіху простий: бути впевненим у своїх силах, вірити у себе і бути однією дружною командою.
– Наші діти неймовірно раділи перемозі. Вони її варті, адже готувалися наполегливо, завзято і дійсно були найкращими, – зазначає методист Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Юхимчук.
Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник привітав юннатів із перемогою, додавши:
– Наступного року чекаємо всіх молодих людей, які люблять ліс, у нас – на Волині.


Наш кор.
Фото з архіву ВОУЛМГ

Категория: На замітку | Просмотров: 566 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031