Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Цікаво

Світлини відомого польського фотографа-парапланериста та архітектора за освітою Каспера Ковальські (Kacper Kowalski) примушують вірити у незбагнену дійсність. Нереальні (на перший погляд) фото – аж ніяк не авторські вигадки чи довершення побаченого. Це – чарівна засніжена краса, передана з незвичного ракурсу…


Річ у тім, що Каспер Ковальські є першокласним пілотом та інструктором. Власне, спокій та впевненість під час польоту допомагають йому робити високоякісні фотографії. Особливе визнання Каспер Ковальські отримав за свою серію аерофотографій польської зими. Зимові світлини, зроблені з висоти пташиного польоту, дуже рідко трапляються, оскільки парапланеризм – за ... Читати далі »

Категорія: Цікаво | Переглядів: 516 | Додав: Live | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Навіть через стільки років після падіння комунізму у Східній Європі олені, які живуть у прикордонній зоні між Чехією та Німеччиною, як і раніше, не наважуються перетинати кордон.
Дослідники, які вивчили міграцію 300 оленів, зробили висновки, що тварини вважають за краще залишатися з однієї сторони кордону. За словами вчених, олені далекі від ідеології, «вони просто дуже консервативні в своїх звичках».
У роки холодної війни кордон між тодішньою Чехословаччиною та Західною Німеччиною був непрохідним для тварин через загородження з колючого дроту зі струмом. На межі Чехословаччини були встановлені три ряди таких загороджень, які, до того ж, патрулювалися озброєними прикордонниками. У ті роки під час спроби втекти на Захід було вбито майже 500 людей.
Дослідники стежили за міграцією оленів із допомогою одягнутих на тварин нашийників, оснащених приладами GPS-навігації. Сигнал приймав та обробляв комп&rsq ... Читати далі »

Категорія: Цікаво | Переглядів: 466 | Додав: Live | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Коли запитують, що в житті найважливіше, кожен мимоволі думає про своє. Комусь важливі гроші, комусь – кар’єра, комусь хочеться спокою. Що ж каже наука? Що може зробити людину щасливою? 

Вчені стверджують, що життя в міських районах із зеленими насадженнями справляє довготривалий позитивний ефект на психічне здоров’я людини, на відміну від таких факторів, як підвищення заробітної плати або просування по службі, які мають лише короткостроковий вплив.
Як пояснює співавтор дослідження Метью Уайт, учений із Європейського центру з питань навколишнього середовища і здоров’я людини при Ексетерському університеті, городяни, які живуть у більш зелених міських районах, мають менше ознак депресії та тривоги.
– Люди роблять багато речей, які їх ощасл ... Читати далі »

Категорія: Цікаво | Переглядів: 533 | Додав: Live | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Східний календар каже, що покровителькою 2015-го року є синя (зелена) дерев’яна Коза (або Вівця). Вона символізує жіноче начало і є твариною дуже обережною, із легким характером та мінливим настроєм. Отож, 2015-го будемо здійснювати давні мрії та відважно робитимемо ті вчинки, яких раніше боялися. І, звісно, не забуваймо бути щирими та відкритими до навколишнього світу!

Стихія року прийдешнього – дерево. А це, як відомо, символ весни і ранку. Його основні  якості – елегантність і цнотливість. Втім цей знак вважається найрішучішим на найсильнішим, адже дерево – найбільш плідний з усіх елементів та є джерелом життя, знань і розуму. Тому рік буде сприятливий для укладання шлюбних союзів і народження дітей. Астрологи обіцяють, що це буде мирний, щедрий і безпечний час, сприятливий для тих, хто хоче працювати і заробляти. 
ЯК ЗУСТРІН ... Читати далі »

Категорія: Цікаво | Переглядів: 513 | Додав: Live | Дата: 21.12.2014 | Коментарі (0)

Овен. Щоб домогтися успіху у 2015-му, Овнам доведеться багато і наполегливо працювати. Щоправда, і результат не забариться – стабільність на роботі або в бізнесі, рівні і довірливі стосунки з близькою людиною та надійні друзі цьогоріч забезпечені. Дайте волю своїм почуттям і перестаньте себе кон­тролювати. Вам обов’язково відповідатимуть взаємністю. Можуть відновиться старі взаємини, найкращий час для нових знайомств – липень-серпень. 
Телець. Тельців 2015-го чекають великі зміни в житті, тож головне завдання – бути до них готовими. Ретельно плануйте кожну подію та не відступайте – і тоді все складеться якнайкраще. Самотнім Тельцям у кінці року доведеться зробити вибір своєї другої половинки. Будьте уважні – навесні можливі невеликі травми, а восени бережіть легені.
Близнюки. У 2015 ро­ці зір ... Читати далі »

Категорія: Цікаво | Переглядів: 550 | Додав: Live | Дата: 21.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 10 11 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031