Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Подорожуємо разом

Совсем недавно с попутным ветром меня вновь занесло в любимую Балаклаву: туда, где яхты белыми чайками качаются на легкой волне, струится к морю неповторимыми изгибами бухта, бегут вдоль берега неподражаемые – средиземноморские что ли – улочки, и высится над всем этим словно вышедшая из книг Толкиена крепость. Хотя, если на чистоту, Балаклаву солнечную, летнюю, полную туристов, шумную, пахнущую жареной рыбой и соляркой, я люблю не так сильно, как Балаклаву зимнюю или осенне-весеннюю, изредка припорошенную снегом, чаще умытую дождем и напоенную свежими морскими ветрами. До чего же хорошо осенью или весной бродить по ее пустынной набережной с зонтиком и слушать, как лодки на привязи стучатся друг о друга… 


Балаклава – населенный пункт на юго-западном побережье ... Читати далі »

Категорія: Подорожуємо разом | Переглядів: 843 | Додав: Live | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

Гортаючи сторінки глянцю, переглядаючи варіації пейзажних фото в Інтернеті, мене завжди чомусь вабили зображення смарагдових водяних вкраплень у долинах гір. Зеленкуваті гірські озера чи ставки створюють образ чогось недосяжного. Хочеться заплющити очі – і вмить опинитися там наяву.


А ще якось доречно натрапила на цитату з роману Теодора Драйзера «Сестра Керрі»: «Якщо не говорити про любов, найбільше радості і втіхи приносять нам подорожі. Все нове здається нам чомусь дуже важливим, і розум лише відображає сприйняття наших почуттів, поступається напливу вражень. В дорозі можна забути коханого, горе, відігнати від себе привид смерті. У простій фразі «я їду» криється цілий світ почуттів».
Що ... Читати далі »

Категорія: Подорожуємо разом | Переглядів: 655 | Додав: Live | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

Історія Губківського замку оповита легендами та перебуває під завісою таємничості протягом багатьох сотень літ. А природним аномаліям Надслучанської Швейцарії до сьогодні немає жодних ґрунтовних наукових пояснень. Мальовничу місцевість навколо села Губків, що розміщене в Березнівському районі Рівненської області, неофіційно називають Надслучанською Швейцарією. Природа створеного у цій місцині ландшафтного заказника місцевого значення Соколині Гори справді вражає своєю красою. Звивисті круті береги Случі з мілкими затоками, лісом, що нависає над самим руслом ріки, із вражаючими скелястими виступами, порослими реліктовою флорою, ваблять відпочивальників не лише з України.

ТАЄМНИЦІ ГУБКІВСЬКОГО ЗАМКУ
Історія Губківськог ... Читати далі »

Категорія: Подорожуємо разом | Переглядів: 988 | Додав: Live | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Завітаємо в гості до природного заповідника «Медобори», зокрема побуваємо на горі Гострій. Саме цієї пори Гостра вкривається біло-рожевим килимом неймовірно пахучих квітів. Цвіт ясенця білого або неопалимої купини, як її іще називають, унікальний не лише своїм зовнішнім виглядом, а й здатністю загорятися у сонячний і безвітряний день. Особливість полягає ще й у тому, що ефір, який виділяють квіти ясенця, загоряється від джерела вогню, проте сама квітка залишається неушкодженою. Результатом візиту стала майже півгодинна екскурсія надзвичайно красивими краєвидами, створеними природою.


Ми із захопленням читаємо про таємничі древні міста у Південній Америці, монастирі Тибету, яким знавці приписують особливий зв’язок із космосом та вищими силами. Тим часом мало ... Читати далі »

Категорія: Подорожуємо разом | Переглядів: 1439 | Додав: Live | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Маловідомий сьогодні Підкаменський монастир Походження Дерева Христового мав стати другим наріжним каменем серед чотирьох найбільших та найважливіших паломницьких місць Європи в християнському світі. Що й сталося… на невеличкий проміжок часу. В середині XVIII ст. рівного Підкаменському монастиреві не було на всій Русі. Після Люрду у Франції та Фатіми в Португалії свого часу до Підкаменя, як і до Польської Ченстохови, вели тисячі паломницьких доріг.

Не раз монастир опинявся поміж ворогуючих сил. Під час воєн піддавався обстрілам. Не раз його грабували, підпалювали. Проте історики стверджують: кілька століть не завдали йому такої шкоди, як декілька десятиліть радянської окупації.


... Читати далі »

Категорія: Подорожуємо разом | Переглядів: 713 | Додав: Live | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930