Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Листопад » 22 » Сезон полювання.
11:07
Сезон полювання.

9 листопада відкрився сезон полювання на хутрового звіра, який триватиме по 11 січня.
Волинь. Триває активна робота із заміщення газу на альтернативні види палива
На Волині напрацьовано низку проектів із заміщення газу. Зокрема в роботі – 19 об’єктів, які переводять із газових на твердопаливні коштом держави. На такі цілі для Волині передбачено 12,1 млн грн.  Крім цього, напрацьовано 20  енергетичних проектів, які фінансуються приватними інвесторами.
– Над втіленням інвестиційних проектів працює сім інвесторів, які взяли на себе зобов’язання забезпечити по­с­тачання теплової енергії                                                                         закладам бюджетної сфери області, – повідомляє голова Волинської облдержадміністрації  Володимир Гунчик. – Вони працюють у місті Ковель, Старовижівському, Іваничівському, Луцькому та Камінь-Каширському районах.                            
Волинь має достатньо сировини для того, щоб  у 2015 р. перевести газові котельні бюджетних закладів на твердопаливні. В цілому реалізація цього проекту потребує близько 150 млн грн.
Житомир. Лісівники Житомирщини занепокоєні всиханням соснових насаджень. У більшості випадків це відбувається у пристигаючих насадженнях природного походження, у сприятливих для зростання сосни звичайної умовах.
Ці процеси, як стверджують науковці, є наслідками глобальних кліматичних змін на планеті. Адже процеси всихання, особливо хвойних порід, зафіксовані у бореальному поясі хвойних лісів на всіх континентах.
Спеціалісти переконані, що для підвищення продуктивності і стійкості соснових лісів Полісся України до шкідників і хвороб необхідною є розробка концепції лісовідновлення і лісорозведення на принципах екологічно орієнтованого лісівництва. Потрібен постійний лісопатологічний моніторинг за санітарним станом насаджень, своєчасне виявлення осередків прояву хвороби і, в першу чергу, в ослаблених насадженнях. Під час проведення рубок варто уникати утворення вузьких смуг соснових деревостанів із рівними сторонами, які добре прогріватимуться сонцем, залишати листяні породи та дерева-насінники сосни, стійкі до захворювань. Заготовлену в осередках захворювань деревину вивозити в максимально стислі терміни, а за неможливості термінового вивезення – корувати, лісосічні залишки утилізувати. Лісовідновлення проводити з максимально можливим використанням природного поновлення. Заготівлю насіння проводити з дерев, стійких до захворювань. Посилити дослідження з питань селекції лісових порід на стійкість до найбільш поширених хвороб.
Закарпаття. Голова Державного агентства лісових ре­сур­сів України Валерій Чер­­ня­ков звільнив начальника За­карпатського обласного уп­равління лісового та мисливського господарства Ігоря Фізика із займаної ним посади. Наразі нового начальника управління ще не призначено.
Кіровоград. Лісівники Кі­ро­воградщини підбили підсумки господарсько-фінансової діяльності та трудового суперництва за 9 місяців 2014 р. Перше місце вибороли працівники ДП «Олександрів­ський лісгосп». На другому – ДП «Оникіївський лісгосп». Третій результат має ДП «Онуфріївський лісгосп». Останнє місце та «Черепаху» – традиційний сувенір, який стимулює до перемоги, – отримало ДП «Світловодський лісгосп». 
Луганськ. У зв’язку з не­законним захопленням бу­дівлі Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства збройними формуваннями так званої «ЛНР» ЛОУЛМГ тимчасово переїхало в місто Сєвєродонецьк.
Львів. Наказом від 4 листопада 2014 р. голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков призначив нового начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ним став Вадим Підгородній. 
Тернопіль. Попри склад­­нощі збору жолудя дуба звичайного через відсутність рясного урожаю, підприєм­ствами Тернопільського ОУЛМГ заготовлено майже 11 т. За потреби лісівники мо­жуть скористатися резервом садивного матеріалу дуба зви­чайного, що становить май­же три мільйони сіянців, і знаходиться на лісових розсадниках підприємств. За умови раціонального його використання потреби у закупівлі садивного матеріалу не буде. Крім того, державні підприємства заготовили достатньо і насіння жолудя дуба червоного. Тож лісівники перестраховуються в разі неврожаю насіння жолудя дуба звичайного у 2015 р. Наразі насіння відправляють у Львівську державну зональну лісонасіннєву інспекцію для перевірки його якості, а тоді насіння жолудя дуба звичайного зберігатимуть у спеціально обладнаних місцях для майбутнього посіву чи посадки на розсадниках.
Чернівці. З 5 по 7 листопада на мисливській базі державного підприємства «Бе­регометське лісомисливсь­ке господарство» у рамках реабілітаційно-оздоровчого туру буковинські лісівники приймали ще одну групу учасників антитерористичної операції. На трьохденний відпочинок на Вижниччину приїхали п’ятеро буковинських прикордонників із сім’ями. До цього вони 90 діб захищали країну в Луганській області.
Уже третій місяць лісівники на Вижниччині допомагають учасникам АТО. За цей час ДП «Берегометське ЛМГ» надало безкоштовні послуги відпочинку та оздоровлення 27 військовим та частково членам їхніх сімей. За виконану роботу волонтерське об’єднання «Буковина – українському війську» вручило лісогосподарському підприємству відзнаку «Доброчинець-партіот».

Категория: Новини | Просмотров: 564 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930