Повільно йду парковою стежкою. Із кожним кроком чути хрускіт сонного листя. Вітер погойдує гілля дерев – опадають останні каштани. Яке різнобарв’я: яскраво-коричневі, руді, чорні, вишневі, брунатні, шоколадні. На зміну різнокольоровій палітрі прийшли не менш барвисті плоди.
До речі, а ви знафли, що існує вид каштанів, які додають у їжу? Це сорт «Castanea Sativa», який збирають у провінції Галісія, що в Іспанії. Галісійські смажені каштани – натуральний, екологічно чистий продукт, який не обробляють пестицидами.
Та слід бути дуже обережним, оскільки поширений в Україні кінський каштан – не їстівний.
Анна ШНЕТ
Фото Олександра Дурманенка
|