Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Новини

Ліси Сторожинеччини привабливі для розвитку бджолярства. Так, у державному лісовому фонді ДП «Сторожинецьке лісове господарство» є три лісові пасіки, де живе 217 сімей карпатської бджоли. Цього року в Жадівському, Їжівському та Будинецькому лісництвах зібрали 901 кг товарного меду. Аби збільшити медозбір, у лісгоспі практикують кочівлю пасік.
– Цього року ми возили бджіл на акацію, ріпак та у гори на малину, – розповідає бджоляр із багаторічним досвідом, ветеринарний лікар ДП «Сторожинецьке ЛГ» Іван Рибак і додає: – Ми постійно дбаємо про наші пасіки, ось зараз поступово оновлюємо вулики. Цього року зробили сотню нових, згодом плануємо виготовити стільки ж.
Кошти лісогосподарському підприємству в першу чергу приносить реалізація бджолопакетів, адже карпатську бдж ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 1163 | Додав: Live | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

Кожен хороший хазяїн знає: як ти ставишся до свого господарства, так воно тобі й віддячить. Здавалося б, складно застосувати це правило до бджіл, але не все у цій справі так просто, як здається на перший погляд...

Коли батько сказав, що у суботу буде робити «ревізію вуликів», я подумав, що це жарт. Однак усе виглядало досить серйозно: біля хати стояв великий дерев’яний ящик з оберемком гусячого пір’я, дивного вигляду ніж та виделка, «димар» (як пояснив батько, для диму, що захистить нас від бджіл) та 3 капелюхи з сітками – для мене, батька та дідуся. Одразу уточню: дід Іван займається бджільництвом понад 20 років, тому й показував нам, що і як потрібно ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: Live | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

Цікаво, що така звична нам і буденна бульба має багатовікову історію.
У XVI ст. один англійський адмірал привіз з Америки диковинний заморський овоч, яким вирішив пригостити друзів. Проте кухар підсмажив не картоплини, а бадилля. Страва, звичайно, нікому не припала до смаку. Розгніваний адмірал розпорядився спалити посаджені ним кущі. Наказ виконали, а незабаром у попелі знайшли спечені картоплини. Спробували – всім сподобалося. Відтоді картопля отримала своє визнання в Англії. 
На початку XVIІІ ст. у Франції у моду ввійшли букети із квітів картоплі, їх носили на грудях, прикрашали зачіску, а страви з бульби щодня подавали до королівського столу. 
У Німеччині вирощували картоплю на клумбах перед палацами. Про те, що у картоплі можна їсти лише бульбу, багато хто спочатку навіть не зд ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 620 | Додав: Live | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

Інгредієнти: картопля відварена – 5 шт., яйця перепелині – 5 шт., сир твердий – 100 г, перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Для приготування цієї страви можна використовувати картоплю будь-якого розміру, яку спочатку треба відварити. 
2. Чайною ложкою видаляємо серцевинку з картоплі.
3. Потім вбиваємо всередину перепелині яйця, солимо і перчимо за смаком.
4. Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо зверху, тоді відправляємо у духовку і запікаємо хвилин 25-30 при температурі 180 градусів за Цельсієм.
У нас вийшла смачна картопля із запеченим яйцем усереди-
ні, а зверху – хрусткою сирною шапочкою! Смачного!
Підготувала Анна ШНЕТ
Фото із сайта cookorama.net

Категорія: Новини | Переглядів: 495 | Додав: Live | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

Росте в троїцьких лісах невеличке деревце заввишки від 2 до 10 м. Місцями можна побачити його й у вигляді куща. 
«В біле платтячко вбереться, 
Аромат духмяний ллється.
Ну а потім вкрита чисто 
З чорних ягідок намистом»…
Гадаю, ви вже здогадалися, про яку рослину йдеться. Так, це черемха звичайна. Про це деревце складено багато пісень, віршів, легенд. Його люблять у всіх куточках нашої Батьківщини за надзвичайно запашні білосніжні суцвіття, смачні та цілющі плоди.

Археологічні розкопки підтверджують, що плоди черемхи люди додавали в їжу ще в сиву давнину. Згадується вона і в працях давньогрецького ботаніка Теофраста (370-287 до н. е ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 898 | Додав: Live | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 20 21 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Грудень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031