Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Колонка редактора
Що таке незалежність? Можливо, не всі усвідомлюють справжнє значення цього слова. І знання, і розуміння самого поняття – різні. Та й кожен, напевно, правий по-своєму. Так, незалежність і її потрібність чи непотрібність можна трактувати будь-як. А от любов... Любов до рідної землі. Чи трактується вона якось інакше? Напевно, ні. Бо ніхто і ніколи не стане заперечувати: хто не любить батьківщини, той не любить себе, своєї родини.
Пригадується кілька історій, які говорять самі за себе.
Одна з них – про стареньку, нині покійну бабусю Ганну, котра, не надто розуміючи, що таке та незалежність, прекрасно усвідомлювала, що насправді означає поняття «Україна». Бо за любов до неї поплатилося багато членів її сім’ї та друзів. За любов до українських пісень, вишиванок, за те, що сприймали гостей як гостей, а не як господар ... Читати далі »
Категорія: Колонка редактора | Переглядів: 525 | Додав: Live | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Літо у розпалі. Час відпусток, радості, див. І кожному хочеться, щоб ця пора стала особливою. Шукаємо незбагненного. А чи знайдемо?..
А ночі! Які влітку ночі. Піднімеш голову – а над тобою міріади зірок. Так і розсипаються, чаруючи і ваблячи кудись далеко-далеко. Саме липневим ночам присвячено безліч поетичних рядків, безліч сторінок. І багато з них розповідають про пошуки квітки папороті.
У «Вечорах на хуторі поблизу Дикань­ки» Микола Гоголь писав, що є папороть, яка квітує лише раз на рік. Щасливцеві, який побачить і зірве чарівну квітку, що полум’яніє перлами, стануть відомі всі земні скарби, незліченні таємниці світу.
А шукачі, ступивши на лісову стежку, і дійсно стають щасливими. Вже від того, що вдихають пахощі відцвітаючих лип, ... Читати далі »
Категорія: Колонка редактора | Переглядів: 504 | Додав: Live | Дата: 23.07.2013 | Коментарі (0)

Найбільша за останні 40 років повінь у Польщі! Чехія затоплена!
Київ змиває дощами! Вінниця потопає у воді – лише за один день (11.06.13 р.) тут випала півмісячна норма опадів. І ось наступне штормове попередження...
У курортній Одесі, Криму, на мальовничому озері Світязь, де також українці та гості з-за кордону люблять відпочивати влітку, – дощі.
А між тим, метеорологи попереджали про очікуване цьогорічне надто спекотне літо.
…Головна родзинка Праги – Карлов міст – досі не відкритий для туристів. Тут чергують рятувальники. А сам міст, що є пам’яткою архітектури ХІV століття, укріпили спеціальними щитами для захисту від напору води. Затопило й острів Кампа – історичний центр міста. На півдні Чехії від води постраждав замок Кратохвіле – пам’ятник архітектури епохи Ренесансу.
Але не тільки від потопу потерпає Чехія: зливи з градом пошкодили дахи будинків, авто.
Від підтоплення постраждала й вірменська столиця. Довелося повністю евакуюва ... Читати далі »
Категорія: Колонка редактора | Переглядів: 528 | Додав: Live | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Востаннє вона відчувала себе живою років із десять тому. Коли із трьома ударами об поріг її господиню забрали з дому, то і її життя зупинилося.
Сьогодні тут мешкають лише миші та ластівки. Обліплена гніздами стріха потроху трухлявіє, з’їжджаючи по стінах, знищених часом, дощем та морозами. Двері перекосилися, вже й не зайдеш. Крізь веранду проросли три берізки, пробили дашок і вже зеленіють, обживаючи територію.
А за нею ліс. Цвіте, буяє зело! Ліс, який так любила господиня. Облітають пелюстки додолу, вистеляючи біло-зеленим дорогу у вічність...
Сьогодні у хати свято. Прийшов той, хто босоногим хлопчиком бігав неподалік по гриби, гримав палицею-коником у кімнатах, сміявся. І його сміх був чи не єдиною втіхою у сповнених роботою життє ... Читати далі »
Категорія: Колонка редактора | Переглядів: 544 | Додав: Live | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (0)

Іде теплий весняний дощ. Ми – третьокласники – весело простягаємо руки, аби набрати кілька крапель життєдайної вологи. Хтось підставляє обличчя, сміючись і радіючи весні. Класний керівник Марія Барилюк ставить нас парами – і ми рушаємо на прогулянку. Надворі 26 квітня 1986 року. Ніхто й не підозрює, що сталася страшна трагедія, і той дощ… може бути радіоактивним. Лише завтра зателефонують із Києва і тихо-тихо скажуть про лихо. Але що в таких випадках робити – ніхто не знає. Радіо та телебачення мовчить: концерти, фільми, мультики, новини, у яких жодного слова про Чорнобильську трагедію. Мама просить не відчиняти вікна та не виходити на вулицю, а в її очах проглядається страх.
Ще за кілька днів чую, як сусіди розповідають про жінку, котра скупалася у ставку і за день померла від ран, які нізвідки взялися на шкірі. Згодом тітка повідомила, що з Києва втікають цілими сім’ями. А Прип’ять стає привидом…
«Третій Ангел просурмив, і впала з неба велика зірк ... Читати далі »
Категорія: Колонка редактора | Переглядів: 498 | Додав: Live | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031