Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Грудень » 21 » Лісова кухня
17:52
Лісова кухня

Запечена дика качка – крижень
Добре вимочуємо в холодній воді, натираємо всередині та зверху сіллю, перцем, подрібненим часником і залишаємо на 6-8 год.
Готуємо начинку. Відварюємо 1,5-2 стакани гречки й даємо охолонути. Потім перекручуємо на м’ясорубці. Окремо відварюємо потрошки (серце, печінку, шлуночок). Перекручуємо на м’ясорубку, піджарюємо на маслі, додавши 2-3 цибулини.
Змішуємо перекручену гречку з потрошками, додаємо сіль, перець за смаком і 2-3 сирих яйця.
Цим фаршем начиняємо качку. Зашиваємо. Зверху змащуємо майонезом і запікаємо 1,5-2 год. при температурі 180-200оС.
Пельмені з дичиною (козлятиною)
Готуємо фарш: 300 г козлятини, 300 г свинини. Змішуємо, додаємо 2-3 цибулини (потерти на дрібну тертку, як на деруни), сіль, перець.
Замішуємо тісто: просіваємо 800 г борошна, підсолюємо і замішуємо на гарячій кип’яченій воді. Ліпимо пельмені, варимо в підсоленій воді 5-8 хв.
Тушкована зайчатина
Замочуємо в холодній, трішки підсоленій воді шматочки зайчатини (на 3-4 год.), замінюючи воду два-три рази. Останній раз замочивши в холодній воді, додаємо 3-4 цибулини, розрізавши кожну на 4 частини.
Після вимочування обжарюємо зайчатину на сковороді на маслі або жирові, додаючи 3-4 цибулини, подрібненої півкільцями. Складаємо в каструлю, солимо, перчимо – за смаком. У кінці додаємо 200-300 г сметани, приправи до м’яса і лавровий лист. Протушкуємо до готовності.
Віра ДАНИЛЮК, смт Першотравенськ, 
Баранівський р-н, Житомирська обл.

Категория: Новини | Просмотров: 464 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031