М’ясо птиці, як правило, ніжніше, тому і набір спецій для нього повинен бути менш насиченим, в той же час птиця переважно потребує приправ. Адже йдеться про дичину, яка має специфічний смак і запах.
Сіль. Солити дичину і птицю рекомендують саме перед смаженням і краще крупною сіллю.
Перці. До птаха і дичини чудово підходить чорний, червоний і білий перець, залежно від величини шматка для смаження: мелений або цілий. Також можна використовувати запашний перець і, звичайно, солодку червону паприку.
Пряні трави. До дичини добре підходять естрагон, шавлія і чебрець. До птиці додають базилік і орегано.
Пряні суміші. З пряних сумішей найкраще підходить каррі.
Цибуля і часник. Для приготування птиці і дичини на грилі можна взяти не таку велику кількість цибулі, як для звичайного м’ясного шашлика. А ось часник – навпаки, добре поєднується із насиченим смаком дичини і курки.
Інші спеції можна використовувати на свій смак. Наприклад, маринуючи дичину, можна додати трохи лаврового листу і ягід ялівцю.
Смачного!
Підготували Анна ШНЕТ
|