Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Квітень » 19 » Новини звідусіль
14:55
Новини звідусіль

Волинь:
Працівники ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» організували широку кампанію посадки молодого лісу. До доброї справи, що тривала в рамках акції Держ­агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу в твоїх руках», залучили учнівську молодь, а також дорослих, які за порушення правопорядку опинилися на лаві підсудних. Заліснили 200 га.
Посадка дерев збіглася в часі з процесом залучення добровольців для посилення захисту українського північного кордону. А тому камінь-каширські лісівники охоче зголосилися охороняти прикордонний пункт на межі Любешівського району з Білоруссю.
Загальними зборами колективу лісгоспу було вирішено також перерахувати 19 тис. грн на підтримку Збройних сил України.
Житомир:
На лісовій ділянці Можарівського лісництва журналісти разом із лісівниками висадили гектар березово-соснового лісу. Посаджені деревця «офіційно» стануть лісом років через 5-6. Упродовж цього часу за ними ретельно доглядатимуть. До участі у процесі запрошують і журналістів, аби відчули відповідальність за майбутнє свого лісу.
Запоріжжя:
Працівники ДП «Кам’ян­сько-Дніпровське ЛГ» та ДП «Василівське ЛГ» провели уроки з відзначення Міжнародного дня лісів у школах Кам’янко-Дніпровського, Веселівського, Василівського та Оріхівського р-нів. Також відбулася акція «Посади своє дерево», в якій взяли участь учні 5-6-х класів, вчителі та працівники Кам’янського ліс­ництва. За участі учнів 3-го класу, вчителів, працівників лісгоспу та лісництв розвісили шпаківні в лісових насадженнях Кам’янсько-Дні­провського р-ну. Працівники ДП «Бердянське ЛГ» разом із учнями 9-го класу Луначарської ЗОШ І-ІІІ ст. висадили до парника живці самшиту вічнозеленого.
Київ:
З ініціативи Фастівського районного еколого-етнографічного центру та за підтримки ДП «Фастівське лісове господарство» команди екологічної просвіти учнівських лісництв Фастівського р-ну виголошували заклики щодо збереження природи. В заході взяли участь три агітбригади: «Сполох» Веприківського, «Довіра» Дорогинського та «Зелена планета» Снітинського учнівських лісництв. Перемогу здобула «Довіра».
Кіровоград:
Серед мисливської фауни регіону – майже 30 тис. голів фазана. Проте популяція птахів опинилася під загрозою знищення через масове випалювання стерні на полях, очерету біля ставків та водойм (очерет є одним із найулюбленіших місць, де гніздиться фазан). Тому ОУЛМГ звертається до громади з проханням спільно захистити дику природу області, кожному інформувати управління про зафіксовані випадки підпалів.
Луганськ:
Учні Краснолучського дитячого екологічного центру посадили 1 га плантації сосни кримської. Під час цих робіт дітям не лише пояснюють технологію висаджування, а й проводять з ними виховну роботу. Також працівники Старобільського лісомисливського підприємства для учнів Лиманівської середньої школи прочитали лекцію на тему: «Значення лісів для нашої країни». А в дитячому садку «Веселка», що на Біловодщині, наймолодше покоління українців створило алею з вічнозелених – туї західної та ялівця звичайного. До заходу долучилися й представники міської влади.
Львів:
Дню Пам’яті Героїв Небесної Сотні присвятили посадку лісових культур у Бутинському лісництві. У рамках акції створили лісових культур дуба звичайного та висадили близько 9,6 тис. сіянців головних лісоутворюючих порід. Кошти у сумі вартості посадки на цій лісовій ділянці підприємство перерахувало на рахунок загиблого на Майдані Героя Небесної Сотні Анатолія Жаловаги з м. Дубляни Жовківського р-ну, якому на час загибелі виповнилось 33 роки.
Миколаїв:
З ініціативи лісівників ДП «Єланецьке ЛГ» відбулася акція «Садимо ліс на честь загиблих на Майдані», в якій взяли участь близько 30 людей. Для акції ДП «Єланецьке ЛГ» надало 150 шт. дерев (акація, каштан, клен).
Полтава:
Працівники ДП «Пирятинський лісгосп» провели заліснення зрубів у Чорнухинському лісництві. Відтак за кілька годин створили 2,7 га лісових культур дуба черешчатого.
Харків:
В обласному етапі Все­українського конкурсу «Земля – наш спільний дім» узяли участь 38 екологічних агітбригад (близько 250 учнів) загальноосвітніх навчальних закладів із 32 районів області та м. Харків. Переможцями стала команда Красноградської гімназії «Гранд».
Херсон:
У Новомаячківському лі­сництві (ДП «Великокопанівське ЛМГ») садили ліс. В акції взяли участь учні шкільного лісництва Новомаячківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., учителі, представники місцевої селищної ради. З допомогою працівників лі­сництва посадили 6,7 тис. штук сіянців сосни кримської на площі 2 га.
Хмельницький:
В Ізяславі заклали пам’ятну алею героїв Небесної Сотні. У її створені брали участь працівники ДП «Ізяславське ЛГ», освітяни та учні шкіл, керівники та працівники ПП «Райагробуд». Згодом біля кожної ялинки будуть встановлені іменні плити всім загиблим на Майдані.
Черкаси:
Поблизу звенигородської спеціалізованої школи ім. Т. Г. Шевченка лісівники, школярі, представники міської влади та народної самооборони у Звенигородці створили алею до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Було висаджено 200 беріз і дубів.
Наш кор.


 

Категория: Новини | Просмотров: 543 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930