Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Січень » 20 » Навіть активна риба у період глухозим'я клює обережно
12:55
Навіть активна риба у період глухозим'я клює обережно

Шукати рибу або чекати її приходу – два принципово різних підходи, відмінних між собою не тільки діями рибалки, а й кінцевими результатами. В середовищі рибалок є ті, для кого сенс риболовлі – у постійному пошуку нових місць, нових прийомів і способів лову, пошуку нових для себе снастей, нових друзів, вражень, тобто – у перетворенні риболовлі на постійне спілкування та експерименти. Таких рибалок небагато.

Значно частіше зустрічаються любителі активного лову. Багато з них відмовляються повністю або частково від лову з природною приманкою на гачку, переходячи на безнасадочну ловлю. Причому роблять це не заради уловів або великої риби, а тому, що їм подобається підбирати снасть, шукати рибу, а не сидіти на місці. Кожна така риболовля стає невеликим експериментом і самоствердженням.
Кінцевою метою таких рибалок рідко є сам улов, їм важливіше процес, в якому вони знаходять кращий для себе відпочинок. Окремо від усіх стоять професійні «блеснільщики», які тільки за допомогою блешень, знання місць і звичок риби в «своїй» водоймі, добувають рекордні екземпляри.
В середині зими, коли світловий день іще дуже короткий, доводиться заздалегідь обирати певну тактику на майбутню риболовлю. Відповідно – до неї готуватися. Яку тактику обрати, багато в чому визначається як об’єктом лову, так і фізичною підготовкою рибалки. У водоймах без течії, якщо рівень води незмінний, вся риба зараз стоїть. Тобто не здійснює міграцій, курсуючи протягом доби за різними глибинами в одному районі. У річках до міграції рибу спонукає зміна рівня води і міграція корму. Хоча є річки, в яких зграї великої риби мігрують постійно. Тому для того, щоб підгодовування подіяло, потрібно, аби вона опинилася в потрібний момент на шляху проходження риби.
Доволі часто риба просто не звертає уваги на підгодовування. Те ж саме можна сказати і про приманку, яка потрапляє рибі під ніс. У будь-якому випадку, чи є підгодовування, чи його немає, щоб упіймати рибу, потрібно, аби вона сама була активною.
Проте є інший, альтернативний підхід – не використовуючи підгодовування, шукати тільки активну рибу. Після клювання і можливого ​​улову на мормишку з мотилем, на чортика або іншу приманку, активно обстежити район клювань. Після того, як клювання припинилися, шукати активну рибу в іншому місці. І так до тих пір, поки не закінчиться день або сили.
Хочу ще раз наголосити, що мотиль потрібен для активізації клювання вже знайденої риби. Вистачає такої прикормки приблизно для «обробки» 10-15 лунок. Тут же потрібно підкреслити, що при такому підході, коли йде пошук саме активної риби, вторинне догодовування не має сенсу. Догодовування може призвести до того, що риба насторожиться – і тоді її вже не упіймаєш.
Навіть активна риба у глухозим’я клює обережно. Якщо відчуваєте, що риба тут є, але не клює, потрібно змінювати волосінь на більш тонку – і риба «несподівано» може почати клювати.
Є тільки один випадок, коли висиджування над однією лункою має сенс – якщо вам вдалося принадити ляща. Варто сказати лише, що прикормити рибу біля однієї лунки мають можливість лише ті, хто «живе» на воді і ловить практично кожен день. Для тих, хто ловить раз на тиждень, часто має сенс «перемкнутися» на багато лунок, відповідно – на іншу тактику лову і навіть іншу снасть.
Успішного вам кльову!


Андрій ВОЛИНСЬКИЙ
Фото автора

Категория: Рибальство | Просмотров: 845 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031