Колись цей вид горіхів був основним продуктом харчування австралійських аборигенів. Через непростий процес розведення і збирання делікатесу його виробляють не більше 40 т на рік. Вартість 1 кг макадамії перевищує 30 дол. США. Загалом існує 9 видів макадамії, п’ять із них ростуть тільки в Австралії. Ці горіхи містять ефірні масла, багаті на вітаміни В і РР, містять багато жирів і є висококалорійними. За смаком макадамія схожа на лісовий горіх.
Великі ядра зазвичай підсмажують і покривають карамеллю або шоколадом, а маленькі та подрібнені додають у салати і страви з морепродуктів чи тиснуть із них олію. Поціновувачі супроводжують трапези за участю макадамії хересом і кавою. Вважається, що ці напої відтіняють смак горіха.
Підготувала
Анна КРАВЕЦЬ
Фото із сайта edabezvreda.ru
|