
На початку Першої світової війни французька 75-міліметрова гармата була влучніша і швидша за подібні німецькі, а її легкість додавала мобільності в дії. Американці жартували, що ця батарея має приблизно такий самий ефект по всій лінії фронту, як сінокісні машини у місцях збору врожаю.
Невдовзі американські вояки, перебуваючи у відпустці в Парижі, створили напій, що називався «Французький 75». Цей напій став дуже популярним.
Його рецепт такий:
Узяти 1 унцію (ред. – одиниця вимірювання маси, а також міра об’єму рідини, дорівнює близько 29 г) бренді та коньяку (Brandy or Cognac), 3/4 унції простого сиропу (Simple Syrup), 1/2 унції свіжого лимонного соку (Fresh Lemon Juice), трішки шампанського (Some Champagne).
Потім коньяк змішати з лимонним соком, цукром і шматками льоду та потрусити. Після цього залити суміш у велику склянку для коктейлів і змішати його з шампанським.
Підготувала Анна ШНЕТ
|