Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Вересень » 23 » Лісова кухня
10:00
Лісова кухня

Качка в рукаві,
фарширована овочами
Інгредієнти: качка – 1 шт. (близько 1,5 кг);
печериці (можна брати й інші гриби) – 250 г;
картопля – 300 г; перець солодкий – 1 шт.;
цибулина (велика) – 1 шт.; морква – 1 шт.;
рослинна олія; сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно промити качину тушку і обсушити її. Потім ретельно натерти спеціями та залишити на годину при кімнатній температурі.
Тим часом промиваємо овочі, нарізаємо цибулю пів­­кільцями, кар­топлю – невеликими шмат­ка­ми, мор­кву – ку­биками невеликого розміру, перець – соломкою, а гриби – пластинками. Тоді злегка обсмажуємо їх на сковороді. Беремо качку і фаршируємо її підсмаженими овочами. Після цього кладемо птицю в рукав і закріплюємо його з обох боків.
Поміщаємо качку на деко і випікаємо при температурі 175 градусів протягом години.
Смачна й ароматна качка готова!
Фото із сайта erecepti.com.ua

Качка у пряному соусі
Інгредієнти (на 4 порції): качина грудка – 2 шт.; імбир – 1 шт. (невеликого розміру); часник – 2 зубчики; соус сукіякі – 100 мл; петрушка сушена – за смаком.
Приготування:
Качину грудку миємо, видаляємо шкірку і прожилки. Нарізаємо тонкими смужками. Імбир і часник чистимо і натираємо на крупній тертці. У глибокій мисці змішуємо соус, імбир, часник і качине філе. Дуже ретельно перемішуємо. Ховаємо в холодильник на 2 год. На гарячу пательню викладаємо і качку, і соус. Смажимо на сильному вогні 5-10 хв., потім зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою ще 20 хв., поки соус не загусне. Викладаємо у гарячі порційні горщики і посипаємо петрушкою.
Пригощаємо коханих.

Качка тушкована
Інгредієнти (на 3 порцлісова кухняії): качка – 1 кг; часник – 4 зубчики; імбир – 30-40 г; сік апельсина; сіль та перець чорний мелений – за смаком;  олія оливкова; перець чилі – 1 шт.
Приготування:
Качку розділити на невеликі шматки.
У більшій каструльці з товстим дном розігріти оливкову олію та обсмажити шматочки качки до золотистої скоринки.
Тим часом почистити часник, злегка роздушити його ножем, а імбир почистити та нарізати тоненькими пластинками.
Тоді м’ясо викласти на тарілку, а в каструлі на повільному вогні обсмажити часник та імбир. Далі додати цілий перчик чилі (можна і сушений подрібнити), сік апельсина, ще хвильку прогріти і повернути м’ясо у каструлю. Посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 2 год. Час від часу, у міру випаровування рідини, треба додавати гарячу воду – півсклянки. Після вимикання вогню залишити качку ще на 30-60 хв., не відкриваючи кришку.
Фото із сайта cookorama.net

Спеції

М’ясо птиці, як правило, ніжніше, тому і набір спецій для нього повинен бути менш насиченим, в той же час птиця переважно потребує приправ. Адже йдеться про дичину, яка має специфічний смак і запах.
Сіль. Солити дичину і птицю рекомендують саме перед смаженням і краще крупною сіллю.
Перці. До птаха і дичини чудово підходить чорний, червоний і білий перець, залежно від величини шматка для смаження: мелений або цілий. Також можна використовувати запашний перець і, звичайно, солодку червону паприку.
Пряні трави. До дичини добре підходять естрагон, шавлія і чебрець. До птиці додають базилік і орегано.
Пряні суміші. З пряних сумішей найкраще підходить каррі.
Цибуля і часник. Для приготування птиці і дичини на грилі можна взяти не таку велику кількість цибулі, як для звичайного м’ясного шашлика. А ось часник – навпаки, добре поєднується із насиченим смаком дичини і курки.
Інші спеції можна використовувати на свій смак. Наприклад, маринуючи дичину, можна додати трохи лаврового листу і ягід ялівцю.
Смачного!


Підготували Анна ШНЕТ

 

Категория: Лісова книгарня | Просмотров: 827 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930