Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2015 » Квітень » 21 » Хто кращий?
22:46
Хто кращий?

Протягом останніх восьми років представники Кінологічної Спілки України проводять на Волині активну роботу у галузі собаківництва. Однак іще десять років тому про таку сферу діяльності, як кінологія, у цьому краї взагалі мало хто знав. Виведення різних порід собак, їх дресирування, участь домашніх улюбленців у різних змаганнях як на території України, так і за кордоном, – усе це вже давно стало звичною справою сьогодення. Однак незвичним є те, наскільки умілими, талановитими можуть бути підопічні під наглядом та вихованням їхніх господарів. 
Відтак нещодавно у Луцьку представники Волинського обласного осередку Кінологічної Спілки України «Маршал» проводили національну виставку собак. Протягом двох днів у заході взяли участь 961 пес 87 різних порід. 

Мета виставки – популяризувати породистих собак, а також показати, що на Волині є гарні конкурентоспроможні тварини, які можуть перемагати на виставках як національного, так і міжнародного рівнів.
– Хочеться, щоб люди знали, наскільки різноманітним є світ вірних друзів людини – собак, – підкреслює заступник Волинського обласного осередку Кінологічної Спілки України «Маршал» Марина Радченко.
У перший день дійства під назвою «Perlyna Volyni», а також другий – «Volyn Star», змагалися улюбленці з 15 областей України, Прибалтики та Білорусії. 
Захід проводять за чітко встановленими правилами. Так, спочатку всі собаки кожної породи змагаються за першість у відповідних вікових категоріях: «bаbу» (3 – 6 міс.); цуценята (6 – 9 міс.); юніори (9 – 18 міс.); клас інтермедіа (проміжний: 15 – 24 міс.); відкритий (15 міс. – 8 років); чемпіони, які мають офіційно підтверджений титул в Україні або за кордоном; робочий клас (для окремих порід, які несуть службу для людини: охорону, забезпечення життєдіяльності і мають відповідний сертифікат – від 15 міс. до 8 р.); ветерани (від 8 р. і до тих пір, поки собака має силу та енергію, може виступати на виставках).
Другою частиною першого етапу змагання є визначення переможця серед дорослих собак. Для цього висококваліфікований експерт визначає кращого представника (Best of Breed, BOB) серед 87 порід присутніх на виставці.
Наступний етап – визначення переможця в кожній групі порід. Цікаво, що існує 10 основних груп порід псів, кожна з яких вміщує близько 30 окремих.
Останній етап – визначення головного переможця виставки серед лідерів усіх десяти груп. Цього року на виставці «Perlyna Volyni-2015» таким став пес французької породи – Бішон Фрізе (ІХ група – Декоративні собаки). Також журі визначали друге, третє й четверте місця…
Виставка собак – видовище неймовірне і цікаве. Породи на будь-який смак, вигляд, колір, розмір – від крихітних песиків (починаючи з 1,5 кг) – до великих благородних псів (до 90 кг). Яких лише чудес не навигадує природа разом із людиною…
Степан Дорош із Чернівців прибув на виставку з двома середньоазіатськими вівчарками, які здобули кілька перемог. Господар задоволений результатами підопічних і каже: порода його улюбленців особлива тим, що вони чудові охоронці, мають спокійний характер, дружелюбні. 
Анжеліка Семак (Івано-Франківськ) знайомить нас з улюбленцем Монте Крісто породи німецький померанський шпіц, якого вона придбала у київському розпліднику «Благородна сімейка». Нині пані Анжеліка має власний розплідник, котрий складається з 8 подібних шпіців. За словами співрозмовниці, собаки цієї породи особливі тим, що маленькі, витривалі, комунікабельні, вірні, чудові охоронці. До речі, принагідно гостя звернула увагу на гарний благоустрій обласного центру Волині. 
– Сьогодні маємо успішний дебют із пуделем Фелікс, а в червні плануємо летіти на виставку до Мілана, – каже львів’янка Юлія Ґудзяєва. – Щоб мати результати на змаганнях, із підопічним потрібно активно займатися. Наприклад, я тричі на тиждень воджу Фелікса на бігову доріжку, також – на заняття з циркової майстерності… Підопічний дуже розумний, добрий, чуйний: він для мене – щирий надійний товариш.
Тетяна МИЗНІКОВА
Фото автора

Категория: Хобі | Просмотров: 901 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930