Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Березень » 20 » Уроки успіху від природи
14:02
Уроки успіху від природи
1. «Реалістичне фокусування»
на прикладі дятла
Це досить мудрий птах. Так, він б’ється головою об дерево. Однак робить це з великим успіхом. Зверніть увагу: дятел – реаліст. Тобто він не намагається розбити дерево одним ударом, як цього часто прагнемо ми, люди. І його дія сфокусована в одну точку, адже птах стукає дерево не з усіх боків. Він цілеспрямовано б’є дзьобом в одне і те ж місце, повільно, але впевнено наближаючись до свого черв’ячка. А нам потрібен не черв’ячок, а відразу великий змій. Причому шукати його хочемо не у щільному дереві, а на землі, лише злегка притрушеною листям.
2. Урок потоку – від риби
Риба завжди пливе проти течії і, всупереч загальноприйнятій думці, правильно діє. Вона це робить не для того, щоби ускладнити собі життя, а для того, аби більше води пропустити повз себе. Поруч, у потоці води, пропливає більше їжі та кисню. Таким чином її життя стає значно багатшим. Ми ж, на відміну від риби, завжди намагаємося пливти за течією. І в результаті замість 40 років досвіду наживаємо однорічний 40 разів. Часто ми не бажаємо виходити із зони комфорту і потім дивуємося, чому у житті було так мало можливостей. Людина прагне виграти у лотерею, так і не придбавши лотерейного квитка.
3. Маленькі завзяті
левенята
Вони залюбки вчаться. Їхні вчителі – дорослі хижаки з досвідом. Науку левенята черпають не з книжок і балачок, а безпосередньо з практики. Вони точно знають: щоби навчитися полювати, потрібно неодноразово замазати морду, зіткнувшись із жертвою. Людина може знати безліч теорій, але жодна не дасть результату, якщо «не виходити на полювання», стикаючись із реальністю і навчаючись у неї.


4. Соціальний урок від собаки,
або Першим покрути хвостом
У ХХІ ст. не так важливо, що саме ви робите. Суттєвим є те, на що ви мотивуєте інших людей. У світі тварин собака – чудовий взірець у цьому контексті. Він і гадки не має думати щось на кшталт: «Для початку ти приведи мене додому, смачно нагодуй, помий. А вже потім я помахаю для тебе хвостиком». Зверніть увагу: собака першим віддає свої почуття і лише згодом отримує те, що йому потрібно. При цьому тварина не примушує вас давати їй що-небудь. Собака робить це таким чином, що господар сам хоче їй подякувати.
5. «Не потрібно скаржитися», –
«каже» нам змія
У змії не виникає думок: «У мене немає ні рук, ані ніг. Я маю поганий зір, народилася не в тій країні. Мене ніхто не любить; мої батьки ніскілечки не турбувалися про мене з того моменту, як я вилупилася». Змія вміє використовувати і цінувати те, що має. А якщо їй щось не подобається – вона просто змінює шкіру і далі повзе, не шкодуючи ні про що.


Підготувала Яна ТЕТ
Фото Ганни СНІТКО та Костянтина БАРАНА
Категория: На замітку | Просмотров: 521 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31