Лісові ягоди – це безцінні джерела поживних речовин, вітамінів, мікро- та макроелементів, що нададуть вашому організму енергії, зміцнять здоров’я та підсилять імунітет. Дозріває смородина, аґрус, ранні сорти яблук, наливаються плоди груші, сливи. Активно збирають чорниці. Окрім традиційного вживання цих ягід, із них іще роблять вино, яке має чудові смакові якості та насичений фіолетовий колір. Вино не проходить стадію пастеризації, тому всі поживні речовини зберігаються і роблять його корисним для здоров’я. Плоди малини, яка дозріває саме в липні, вживають свіжими, а також використовують для приготування варення, желе, соків. Малинові вина та лікери мають високі смакові властивості та вишуканий аромат.
Анна КРАВЕЦЬ Фото автора
|