Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2015 » Лютий » 26 » Горіховий едем
10:07
Горіховий едем

АРАХІС 
Найпопулярніший горіх серед спортсменів – арахіс. Його цінність – у високому вмісті білка і невисокій вартості, та й купити можна де завгодно. Крім 26% протеїну, арахіс містить 45% рослинних масел, фолієву кислоту, вітаміни С, А, D, Е, К, В1, В2, РР, а також натрій, кальцій, калій, магній, фосфор, залізо і цинк. Позитивно впливає на нервову систему, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, зростанню і оновленню клітин, покращує пам’ять і увагу. 
МИГДАЛЬ 
В арсеналі мигдалю – 18% білка, невелика кількість вуглеводів, багатющий набір вітамінів групи В і Е. Також він містить багато кальцію, фосфору, магнію, калію, цинку і заліза. Мигдаль підтримує у здоровому стані зуби, волосся, шкіру, покращує зір і мозкову активність, очищає внутрішні органи. Але перетравлюється він досить важко, тому захоплюватися мигдалем при слабкому шлунку і кишечнику не варто. 
ВОЛОСЬКИЙ ГОРІХ 
Звичний нам волоський горіх містить багато білка і чимало корисних жирних кислот. Наявність вітамінів і мінералів теж вражає: А, В1, В2, Е, РР, С, залізо, кобальт, цинк, калій, магній, кальцій, йод і фосфор, завдяки якому ці смаколики – справжня «їжа для розуму». Також він зміцнює серце, печінку, підвищує імунітет і знімає нервову напругу. Тому «озброївшись» кількома ядерцями волоського горіха, можна перемогти будь-який стрес. 
КЕДРОВИЙ ГОРІХ 
Сто грамів цих горішків забезпечать добову потребу в мікроелементах, а ще додадуть у раціон вітаміни А, Е, D, В1, В2, В6, В12, С, РР, клітковину і фруктозу. Кедрові горіхи зміцнюють імунітет і підвищують працездатність. Амінокислотний склад відрізняється підвищеним вмістом аргініну – однієї з найважливіших амінокислот для спортсмена. Споживання кедрових горіхів позитивно позначається на стані крові, нервовій системі, клітинах печінки, регулює процес обміну речовин. 
ЛІСОВИЙ ГОРІХ 
(ЛІЩИНА, ФУНДУК) 
У ядрі лісового горіха міститься багато білка, вітаміни групи В, вітамін А, калій, кальцій, залізо, магній, мідь, фосфор. За своїми поживними властивостями фундук схожий на волоський горіх, а речовини, що містяться в ньому, сприяють виведенню шлаків. Фундук очищає організм і зміцнює імунну систему. До того ж, його можна і не купувати – вилазка на природу за лісовим урожаєм – вельми цікаве заняття. 
КЕШЬЮ 
Ці донедавна екзотичні у наших краях горіхи містять вітаміни А, В1, В2, В3, С, залізо, кальцій, магній, фосфор, нікотинову кислоту. Також багаті на білок – 18%, жирні кислоти – 48% На відміну від інших горіхів, у них достатньо вуглеводів – 22,5%, так що враховуйте це, якщо худнете. Кешью корисні при анемії, депресії, покращують обмін речовин, нормалізують серцеву діяльність, знижують рівень холестерину в крові. 
ФІСТАШКИ 
Надають тонізуючу дію, сприяють відновленню після важких фізичних навантажень. Містять залізо, вітаміни А, В1, Е і велику кількість вітаміну В6. Ці диво-горішки допомагають боротися із зайвою вагою і підвищують потенцію.
Підготувала АННА КРАВЕЦЬ
Фото Олександра ДУРМАНЕНКА

Категория: На замітку | Просмотров: 680 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728