Ця риба з родини лососевих має не тільки ніжне м’ясо. Вона дуже корисна, оскільки містить велику кількість жирних кислот і фосфору.
Рецептів приготування форелі – величезна кількість. Пропонуємо читачам «ЛВ» справжній делікатес, випробуваний на практиці. Приготована форель на шампурах виходить дуже смачною та ніжною, ароматною й апетитною. Родзинки до смакових властивостей риби додає… соєвий соус.
Ігредієнти:
Форель свіжа невеликого розміру – 3-4 штуки. Соєвий соус – по 1,5 ст. л. на рибину.
Сіль, перець – за смаком.
Інвентар:
Шампури, фольга, дрова.
Приготування:
Почищену від нутрощів та луски форель ретельно промиваємо під проточною холодною водою. Готові тушки риби викладаємо на обробну дошку і рівномірно натираємо сіллю та чорним меленим перцем. Змащуємо форель потрібною порцією соєвого соусу. Кладемо у зручний посуд, залишивши маринуватися на холоді близько години.
Насаджуємо рибну тушку цілою на шампур, пронизуючи її посередині вздовж. Обгортаємо фольгою.
Коли дрова у вогнищі почнуть тліти, кладемо шампури з підготованою фореллю. Під час смаження відстань від риби до тепла повинна сягати не менше 15 см, а жар має бути помірним, так як риба може згоріти або ж пересушиться. Готується форель на шампурах протягом 20 хв. Важливо: не забувайте час від часу повертати рибу з боку на бік, щоб вона не підгоріла.
Смачного!
Підготувала Яна ТЕТ
Фото автора
|