Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Червень » 20 » «Elmia Wood»
14:29
«Elmia Wood»

5-8 червня у місті Єнчопінг (Швеція) українська делегація побувала на виставці лісової промисловості «Elmia Wood». Така подія відбувається раз на 4 роки і є важливою у світовій лісовій галузі. Участь у виставці щоразу беруть близько 500 великих і малих виробників лісової техніки із 50 країн світу. Цього року організатори очікували, що її відвідають майже 50 000 осіб – і не помилилися.


На виставку приїхала численна армія людей. Найбільше було відвіду-вачів зі скандинавських кра­їн: фіни, шведи, данці. До­сить багато – поляків та росіян. Українська делегація також була чисельною. Як розповідає журналіст газети «Деревообробник» Оксана Оприск, яка мала можливість на власні очі побачити всі дива «Elmia Wood», лише зі Львівської області приїхало 22 особи. І всі були у захваті від технологій, організації та масштабності дійства. Словом, виставка підтвердила статус світової.
Усе відбувалося у лісовому масиві. Аби обійти і хоча б оглядово ознайомитися із представленим, мало було дня.
Компанії-виробники «Husqvarna AB», «Jon­sered», «Kesla Oyj», «Logosol»,«Bandit Industries Inc», «John Deere Forestry», «In­deksator Rotator Systems AB», «Ponsse AB», «Gremo AB»,«Komatsu Forest AB» та багато інших представили свої технічні новинки й уже добре відомі бренди.
Виробники всесвітнього рівня, які репрезентували техніку для великих об’ємів, значних територій, та маленькі шведські, фінські фірми, що показували трактори для обробітку приватного лісу невеликих площ, – усім вистачало місця. Для кожного була відведена територія для стендів, а за нею – величезний майданчик у лісі, де можна було показати роботу техніки на практиці. У кожного – свій час для презентації. Відтак глядачі не потопали у гулові та надмірній завантаженості.


Багато уваги приділяли й екологічній біоенергетиці.
Колуни, подрібнювачі різної потужності, техніка для проріджування лісу, різних видів рубок, пристрої для садіння лісу. Навіть представлені на огляд саджанці. Тут було все!
Кожен, за бажання, міг відчути себе водієм хорвастера, форвардера чи будь-якої іншої не менш потужної техніки завдяки стимулятору, який давав можливість у режимі комп’ютерної гри зрізати дерево, розкряжувати, завантажити, подрібнити його.
Аби ще більше зацікавити темою лісової промисловості, організатори проводили різноманітні вікторини та конкурси. Треба було вгадати, скільки колодок на машині, за бруском – породу дерева, показати майстерність у валці лісу та вирізанні дерев’яних фігур…
Аби лісівники відчували себе комфортно щодня, репрезентували цілу лінію одягу саме для представників цієї професії.


Не менш цікавим і пізнавальним стало знайомство із сучасним програмним забезпеченням та системами для ефективного ведення лісового господарства. А також конференція, присвячена біоенергетиці із порубкових залишків, та екскурсії, що демонструють шведський досвід у лісозаготівлі та біоенергетиці.


Оксана ЧУРИЛО
Фото Романа ПОЛЯНИЦІ

Категория: Новини | Просмотров: 765 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930