Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Резонанс

Під стінами Волинської обласної ради гамірно. Сесія ще не розпочалася, депутати поволі підходять, а біля дверей – натовп. Мітингувальники налаштовані рішуче. У руках – плакати із написами: «Руки геть від УТМР», «Депутати, не дозвольте знищити УТМР», «Поверніть законність ваших рішень». У чому ж річ? 

За деякий час мисливці піднімаються у сесійну залу. Розмовляємо з одним із мітингувальників – членом громадського об’єднання УТМР Любомльського р-ну, головою громадської організації «Рідна Любомльщина» Олександром Мікульським (на фото).

... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Переглядів: 1422 | Додав: Live | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно під час рейду з охорони державного мисливського фонду в угіддях мисливського господарства «Зубровиця» ДП «Сторожинецьке лісове господарство» працівники підприємства спільно з представниками правоохоронних органів виявили двох громадян, які на власному автомобілі пересувалися лісовим масивом у темну пору доби із використанням засобів штучного освітлення. Рейдова бригада у машині виявила рушницю, яка була заряджена набоями із картеччю, та інші – додаткові набої. Документів на зброю ані у водія, ані у пасажира не було.
Виявлені факти свідчать про порушення затриманими законодавства у сфері мисливського господарства та полювання. Згідно зі складеними протоколами про адміністративне правопорушення, псевдомисливцям загрожує штраф по 1020 грн із кожного. Незареєстровану рушницю вилучили правоохоронні органи.
Одного із ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Переглядів: 755 | Додав: Live | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Ліс – діло темне. «У документах пишуть одне, а в реальності – зовсім інше», – зазначає заступник керівника Центру протидії корупції Самооборони Волині Анатолій Сковера. Активістам вистачило лише однієї поїздки, аби побачити кричущі факти зловживань, марнотрацтва та халатності. 

Близько двох тижнів тому Самооборона Майдану спільно із «Правим сектором» Волині зафіксували ряд порушень із боку Луцького військового лісництва. Як пояснює Анатолій Сковера, працівники вищезгаданого лісництва організували, так сказати, «легкий заробіток». І це в той час, коли наші побратими воюють на Сході держави та віддають життя за краще майбутнє ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Переглядів: 812 | Додав: Live | Дата: 22.11.2014 | Коментарі (0)

 Статья Владимира Мартынова «А река ждет помощи», опубликованная в нашем журнале в ноябре прошлого года, многих читателей не оставила равнодушными. Сегодня мы предлагаем вашему вниманию некоторые из отзывов на публикацию новоайдарского журналиста. 

Мне 74 года, и я помню, какой полноводной была река Айдар – жемчужина водного бассейна Донбасса. Недаром её называли самой чистой нерестовой рекой на востоке Украины. Красивые легенды, давняя история, прекрасные традиции по сохранению речных богатств – так было. К сожалению, я вынужден употребить слово «было», потому что все это уже в прошлом. Больно смотреть, как сегодня Айдар постепенно превращается в сточную канаву. 
Что же произошло? А вот что. В советские времена на государственном уровне было принято решение о вспашке прибрежных пойменных лугов, и ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Переглядів: 822 | Додав: Live | Дата: 20.02.2014 | Коментарі (0)

У перші дні літа Державне агентство лісових ресурсів звертається до кожного громадянина України з проханням свідомо дотримуватися правил протипожежної поведінки, перебуваючи в лісі, та особисто стати на сторожі зелених багатств нашої країни.
Держлісагентство докладає максимум зусиль, аби не допустити пожежі в лісових масивах, а за умови, якщо пожежа вже сталася, вживає заходи щодо найшвидшої її ліквідації. Як показує досвід, основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор – недбалість, а іноді і злочинна поведінка.
Варто зазначити, що до початку пожежонебезпечного періоду 2013-го підвідомчими підприємствами введено в експлуатацію 290 лісових пожежних станцій, приведено в належний технічний стан 680 пожежних автомобілів, 537 мотопомп, понад 7,5 тис. ранцевих лісових обприскувачів, є інша протипожежна техніка та обладнання. Для гасіння пожеж у галузі використовують бли ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Переглядів: 847 | Додав: Live | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

1 2 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031