Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » На замітку

Із початком весни більшість із нас відчувають надмірну втому, зниження розумової і фізичної працездатності, сонливість, роздратованість, погіршення пам’яті, неуважність, послаблений імунітет – це авітаміноз. Зазвичай причиною цієї недуги стають короткі дні, обмежена кількість сонячного світла, низькі температури, брак вітамінів та мікроелементів. Загалом вітаміни необхідні людині протягом усього року, оскільки відіграють важливу роль в обмінних процесах організму і необхідні для нормального функціонування усіх його систем.

Лікувати авітаміноз достатньо просто. Однак тут є свої аспекти, якими не можна нехтувати. Звичайний прийом «мультивітамінних» синтетичних комплек ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 775 | Додав: Live | Дата: 15.03.2015 | Коментарі (0)

Ця риба з родини лососевих має не тільки ніжне м’ясо. Вона дуже корисна, оскільки містить велику кількість жирних кислот і фосфору. 

Рецептів приготування фо­релі – величезна кількість. Про­понуємо читачам «ЛВ» справжній делікатес, випробуваний на практиці. Приготована форель на шампурах виходить дуже смачною та ніжною, ароматною й апетитною. Родзинки до смакових властивостей риби додає… соєвий соус.
Ігредієнти:
Форель свіжа невеликого розміру – 3-4 штуки. Соєвий соус – по 1,5 ст. л. на рибину.
Сіль, перець – за смаком.
Інвентар: 
Шампури, фольга, дрова.
Приготування:
Почищену від нутрощів та луски форель ретельно промиваємо під проточною холодною водою. Готові ту ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 682 | Додав: Live | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

АРАХІС 
Найпопулярніший горіх серед спортсменів – арахіс. Його цінність – у високому вмісті білка і невисокій вартості, та й купити можна де завгодно. Крім 26% протеїну, арахіс містить 45% рослинних масел, фолієву кислоту, вітаміни С, А, D, Е, К, В1, В2, РР, а також натрій, кальцій, калій, магній, фосфор, залізо і цинк. Позитивно впливає на нервову систему, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, зростанню і оновленню клітин, покращує пам’ять і увагу. 
МИГДАЛЬ 
В арсеналі мигдалю – 18% білка, невелика кількість вуглеводів, багатющий набір вітамінів групи В і Е. Також він містить багато кальцію, фосфору, магнію, калію, цинку і заліза. Мигдаль підтримує у здоровому стані зуби, волосся, шкіру, покращує зір і мозкову активність, очищає внутрішні органи. Але перетравлюється він досить важко, тому захоплюватися ми ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 676 | Додав: Live | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Цього року в есперантистів з України важлива дата. Ось уже 25 років, як існує Українська Есперанто Асоціація (УкрЕА), заснована 22 травня 1989 р. у Полтаві. Перший і нинішній її президент Євген Ковтонюк у 1990 р. у Гавані представив УкрЕА на Всесвітньому конгресі есперантистів. Подія відбувалася на Кубі у присутності Фіделя Кастро.

Нині за плечима УкрЕА – молодої та повної сил, амбіцій її учасників – чималий досвід у сфері свого розвитку, а від напрацювань українських есперантистів виникає почуття гордості та захоплення глибинним пластом нашої культури, традицій, колориту. Так, свій ювілей представники УкрЕА вирішили об’єднати ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 1013 | Додав: Live | Дата: 20.06.2014 | Коментарі (0)

Недаремно кажуть, що у природи – все ідеально. Навіть найбільш несприятливі умови для життя комусь не завдають шкоди. Життя в гарячій воді, крижаній холоднечі, їдкому лузі... Багато тварин чудово почуваються в подібних умовах. Як і чому – зараз дізнаєтеся…

Спекотне середовище
Вода гарячих озер Великої рифтової долини в Кенії настільки їдка, що миттєво роз’їдає шкіру людини. Але рожевим фламінго луг не завдає шкоди. Їхні ноги надійно захищає товста груба шкіра. Птахи вибрали для життя екстремальні місця невипадково: в агресивному середовищі немає риб, а тут чудово себе почувають дрібні рачки, яких їдять фламінго. 
П ... Читати далі »

Категорія: На замітку | Переглядів: 2039 | Додав: Live | Дата: 20.05.2014 | Коментарі (0)

1 2 3 4 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031