Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Актуальне інтерв’ю

Як працюється підприємствам, які переробляють деревину в Україні? Чи зможуть вони вижити у складних економічних умовах? Чи не відмовляться інвестори вкладати кошти в невідомість? І чи є надія на те, що лісові господарства замість того, аби відправляти ліс на експорт, повернуться обличчям до вітчизняного виробника? Питань багато. Відповідати на них почнемо поволі. Сьогодні наша розмова із керівником одного з найбільших в Україні виробників плитних матеріалів на основі деревини – ламінованої та шліфованої плити ДСП, плит та постформінгу Наталією Покінською. 

– Наталіє Петрівно, яким видався рік, що минув, для підприємства «Кроноспан УА»?
– 2014 рік був надзвичайно важким, відзначився складною політичною ситуацією, конфліктом на Сході, девальвацією грив ... Читати далі »

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 946 | Додав: Live | Дата: 21.01.2015 | Коментарі (0)

Ступивши на подвір’я Волинського ліцею-інтернату, відчуваю, що потрапила в якусь окрему маленьку республіку, де живуть і виховують за законами краси, добра й любові. Зачиняю хвіртку: позаду – міська суєта, а переді мною – стрункі вічнозелені туї обабіч вузької стежини, котра проводить до порогу ліцею. У коридорах навчального закладу – творча атмосфера: всюди вазони, на стінах – картини, переважно пейзажі. 

Марія Тарасюк, директор Волинського ліцею-інтернату, незвично починає розповідь про своє життя, яке тісно переплелося з життям одного з кращих навчальних закладів Волині: «Я – селючка, – каже вона. – Народилася і виросла серед чарівної буковинської природи, з дитинства захоплювалася величчю гір і вдивлялася в бездонну синяву ставків. Не можу уявити постійного перебування в місті, без виїздів до лісу, в гор ... Читати далі »

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 953 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні ми розмовляємо з непересічною особистістю, людиною, яку поважають та люблять далеко за межами України, художніми творами якого захоплюються, а мужності та життєвій силі дивуються. Про сьогодення, війну, зраду і відданість, вміння жити та правильно оцінювати реальність говоримо із видатним поетом, прозаїком, філософом Василем Слапчуком.

– Пане Василю, у вас багато віршів на тему війни. Це й не дивно, адже ви пройшли її горнило, вона залишила по собі й досі не загоєні рани. Чи кладуться на папір слова… про сьогоднішню вже війну?
– Минулого року у видавництві «Ярославів Вал» вийшов мій роман «Книга забуття». Він присвячений темі війни. Не ли ... Читати далі »

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 852 | Додав: Live | Дата: 20.08.2014 | Коментарі (0)

На одній із конференцій Волинської обласної організації ВО «Свобода» (квітень 2011 р.) голова облорганізації, депутат обласної ради Анатолій Вітів зауважив (цитую): «В обласній раді нам потрібні не просто солдати, нам потрібні воїни, котрі ніколи не зрадять своїх переконань і принципів, не зрадять виборців, які віддали голос проти неукраїнської влади. Саме такою людиною є мій побратим Валерій Черняков, із яким ми ще в далеких 90-х минулого століття починали розбудовувати «Свободу» на Волині. Сьогодні він – член Політвиконкому ВО «Свобода», в нього достатньо і політичного, і організаційного досвіду, аби ефективно відстоювати інтереси виборців». 
Тоді йшлося про обласну раду. Але згодом прізвище «Черняков» прозвучало серед обранців Верховної Ради. І от зовсім недавно Валерія Чернякова призначено на посаду голови Держлісагентства України.  ... Читати далі »

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 1060 | Додав: Live | Дата: 20.05.2014 | Коментарі (0)

У післясвяткові дні завжди підбиваємо підсумки зробленого, аналізуємо, задумуємося, чи все встигли з того, що планували. Ставимо перед собою запитання: чи не даремно прожитий цей рік?
Про це та не тільки розмовляємо із начальником Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богданом Колісником.

– Богдане Івановичу, майже всі одноголосно стверджують, що 2013-й був досить важким. Яким для лісівників Волині видався рік, що вже став історією?

– Час пролетів непомітно. Поряд із успіхами були й певні упущення. Але загалом лісівники Волині рік завершили успішно. Перш за все варто сказати, що протягом багатьох десятиліть лісівники працюють над тим, аби лісистість краю зрост ... Читати далі »
Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 846 | Додав: Live | Дата: 20.01.2014 | Коментарі (0)

1 2 3 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031