Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Грудень » 20 » Зелене світло – «Зеленому світу»
14:28
Зелене світло – «Зеленому світу»

При Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства успішно діє лісівничий еколого-просвітницький центр. Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар наголошує на тому, що логічним продовженням розпочатої роботи є створення таких лісівничих еколого-просвітницьких центрів безпосередньо на держпідприємствах лісового господарства краю. Адже частими гостями в обласному центрі є школярі з усього регіону, студенти вузів, училищ, середніх спеціальних навчальних закладів. У гарячі дні тут буває на уроках природи по 100-120 дітей, переважно – з обласного центру. Тому є велика потреба, аби такі центри були в усіх районах області. 

Недарма днями у ДП «Вінницький лісгосп» відкрили перший в області лісівничий еколого-просвітницький центр. Діє він на базі учнівського лісництва «Зелений світ», що в загальноосвітній школі І-ІІ ст. с. Грижинці Тиврівського р-ну.
На урочистості з нагоди відкриття центру та посвяти завітали як лісівники, так і освітяни, місцева влада та представники ЗМІ.
Тут спільними зусиллями держлісгоспу, відділу освіти Тиврівської РДА, Гніванського лісництва, педагогічного та батьківського колективів відремонтували й обладнали три кімнати площею 80 кв. м для проведення природоохоронної та еколого-просвітницької роботи. Вже виставлено 35 інформаційних стендів (спеціально розроблених прес-службою ВОУЛМГ): «Ліси України», «Ліси Вінниччини», «Цікаві факти про ліс», «Природно-заповідний фонд ДП «Вінницький лісгосп»...
Облаштували на території школи еколого-просвітницьку стежку протяжністю 450 м. У школі вже три роки успішно діє учнівське лісництво «Зелений світ». Навчальний заклад є базовим у Тиврівському р-ні з питань організації природоохоронної роботи. Всі добрі починання педколективу на чолі з Юрієм Могером підтримують особисто начальник Вінницького ОУЛМГ Анатолій Бондар, директор ДП «Він­ницький лісгосп» Віктор Попельнюк, головний лісничий Євген Ільченко.
Виступаючи на урочистій шкільній лінійці, відкритті центру, на першому уроці природи перед п’ятикласниками, Анатолій Омелянович підкреслив, що лісівники Вінниччини й освітяни Тиврівщини зробили велику справу для виховання у громадян України високої культури поведінки, бережливого ставлення до лісу, природи. Такі проекти і надалі реалізовуватимуть на держпідприємствах лісового господарства області. Будуть об’єкти і більш потужні. Але Грижинці завжди залишатимуться першими. Все цього дня було хвилюючим і пам’ятним: урочиста клятва юних лісівників, вручення посвідчень члена учнівського лісництва, пов’язування зелених галстуків, побажання гостей, патріотичні пісні у виконанні дітей і педагогічного колективу, перший урок природи в еколого-просвітницькому центрі, пам’ятні дитячі подарунки – картини рідної природи, виконані методом гарячого воску, виступ учнівської екологічної агітбригади...
Тож зелене світло – «Зеленому світу», новому лісівничому еколого-просвітницькому центру!


Станіслав ВОВК, Вінницька обл.
Фото автора

Категория: Новини | Просмотров: 560 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031