Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2015 » Січень » 21 » Новини звідусіль
00:21
Новини звідусіль

12-16 січня у Нью-Йорку уповноважені представники Державного агентства лісових ресурсів України візьмуть участь у засіданні спеціалізованої міжурядової групи експертів із питань міжнародних домовленостей щодо лісів.
***
14 січня делегація директорів лісогосподарських підприємств із Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей відбуде до Словенії з 5-денною робочою поїздкою. Програмою передбачено, що директори відвідають заводи та лісозаготівельні підприємства, оглянуть лісопромислову техніку компанії «Taifun Planina», ознайомляться з практикою лісоуправління у Словенії.
Волинь. До маневицької міліції надійшло повідомлення представників лісової охорони про те, що поблизу села Лишнівка виявлено незаконну порубку лісу.
З’ясувалося, що невідомі зрізали сім сосен. Зусиллями дільничних інспекторів міліції вдалося вийти на слід правопорушника. Ним виявився 31-річний мешканець району.
Нині зловмисникові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
За незаконно зрубані дерева лісокрад може отримати до трьох років позбавлення волі. 
Кіровоград. У Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбувся семінар, у якому взяли участь головні лісничі, головні економісти, бухгалтери, працівники кадрових служб лісогосподарських підприємств із правових аспектів управління персоналом у галузі лісового господарства та фахівці Кіровоградського об’єднаного міського військового комісаріату. Під час семінару представники лісогосподарських підприємств вивчали норми Закону України «Про очищення влади», які застосовуватимуться щодо державних службовців та керівників лісогосподарських підприємств. Спеціалісти отримали інформацію про зазначені у законі терміни проведення очищення влади та порядку подачі відповідних документів до перевіряючих органів. Учасники заходу висловили переконання, що захід принесе користь і сприятиме у реалізації спільних лісівничих планів та завдань.
Полтава. ДП «Кременчуцьке лісове господарство» Полтавського ОУЛМГ уже кілька років веде дещо незвичний додатковий напрямок господарювання для підприємств лісової галузі – рибне господарство. Це зумовлено особливим розташуванням Кременчуцького лісгоспу – на водній артерії України – річці Дніпро та його великих притоках: річках Псел, Ворскла, Сула. Ведення рибного господарства дає змогу забезпечувати населення містечок та працівників підприємства рибним продовольством. Та й сам вид господарювання дає змогу додатково працевлаштовувати людей регіону, що нині є важливим чинником.
У рибному господарстві лісгоспу займаються виловом товарної риби, її реалізацією та зарибленням водойм, водосховищ, заток, які використовуються рибопосадковим матеріалом.
Чернівці. У Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства – кадрові зміни. На нараді за участю першого заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Івана Рибака, начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Ковальського, керівних працівників облуправління та директорів підпорядкованих лісгоспів представлено новопризначеного першого заступника начальника (головного лісни­чого) Чернівецького ОУЛМГ Романа Череватого. Держслужбовець обійняв цю посаду згідно з наказом Державного агентства лісових ресурсів України №686-к від 17.11.2014 р. Роман Іванович родом із Глибоччини. За освітою – лісівник, у 2000 році він закінчив Український державний лісотехнічний університет за спеціальністю «Лісове господарство». На державній службі – більше 14 років. Спочатку працював у Державному управлінні екології та природних ресурсів у Чернівецькій області Мін­екоресурсів України, потім – у Державній екологічній інспекції Чернівецької області Мінприроди України. Останні два роки був заступником начальника відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу місцевої Держекоінспекції.
***
Днями у приміщенні ДП «Чернівецьке лісове господарство» відбулася нарада з користувачами мисливських угідь Чернівецької області щодо профілактики африканської чуми свиней на Буковині. Хвороба вже зачепила окремі області України, не підлягає лікуванню та тягне за собою забій у місцях її поширення усього свинопоголів’я. Наразі на території Чернівеччини поводиться ряд протиепізоотичних заходів, які покликані попередити епідемію.
У зв’язку із загрозою поширення захворювання постало питання щодо продовження у мисливських угіддях області сезону полювання на самця дикого кабана та його молодняк. На початку наради заступник начальника відділу лісового господарства та мисливства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гав’юк поінформував присутніх про результати використання ліцензій на добування парнокопитних тварин.
Черкаси. Лісівники Черкащини не стоять осторонь і долучаються до вирішення загальнонаціональних завдань, постійно допомагаючи Збройним силам України. Неодноразово лісгоспи надавали допомогу різним військовим формуванням у вигляді пиломатеріалів, дров, речей першої необхідності, матеріалів для облаштування побутових умов військових, продуктів харчування. Окрім цього, лісівники Черкащини протягом 2014 року перерахували майже мільйон гривень на підвищення оборони держави та потреби українських військовослужбовців. Це – кошти лісгоспів, профспілкових комітетів та добровільні внески працівників.
***
У грудні 2014 р. лісгоспами області реалізовано 15,3 тис. новорічних ялин і сосон на загальну суму 766 тис. грн. Найбільше продано новорічних дерев в Уманському (3940 шт.), Звенигородському (1953 шт.), та Смілянському (1884 шт.) лісгоспах.
Жителі області активно підтримали обласну акцію «Збережи життя ялинці» – підготовлені новорічні деревця в контейнерах, які згодом можна висадити у відкритий ґрунт, лісовими господарствами були реалізовані практично стовідсотково.
Житомир. Начальник Жи­­томирського обласного управ­­ління лісового та мисливського господарства Андрій Борисович Курінський, який узяв участь у засіданні Житомирського прес-клубу 15 грудня, високо оцінив користь книги «Запобігання та протидія корупції в лісовому секторі України: практичний посібник» (автори – О. Сторчоус, О.Банчук, С. Тараненко – Київ-Черкаси: Світовий банк, 2014). Він зазначив, що корупцію в лісовому господарстві можна подолати тільки за активної участі громадськості. Очільник управління повідомив, що вже скоро працюватиме «гаряча лінія», на яку можна телефонувати та повідомляти про такі порушення, як браконьєрство, незаконне володіння мисливською зброєю, вирубка дерев тощо. Найгостріше, на його думку, нині стоїть проблема незаконного видобутку бурштину на півночі області, в результаті чого гинуть цілі лісові масиви. 

Категория: Новини | Просмотров: 666 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031