Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Грудень » 20 » Новини звідусіль
13:33
Новини звідусіль
Житомир:
Нещодавно головні лісничі обласних лісогосподарських об’єднань на чолі із заступником міністра лісового господарства Республіки Бі­лорусь Федором Лисицею вив­чали досвід лісівників Жи­то­мирщини. Огляда­ли об’єк­ти діяльності Овруць­кого та Малинського лісгоспів: тепличне господарство, лісові культури різних років вирощування, рекреаційні пункти, торговельні павіль­йони «Лісовичок». Най­біль­ше гостей зацікавило бу­дів­ництво лісових доріг та електронний облік деревини.
Київ:
Протягом 2013-го держав­ними підприємствами Ки­ївщини побудовано 94 км лісових доріг із твердим покриттям. Наявність таких шляхів дозволяє ефективніше вести спостереження за станом лісових масивів, посилити кон­троль за роботою технологічного транспорту. Наступного року планують побудувати 100 км лісових доріг, в тому числі – 50 км із твердим покриттям.
Кіровоград:
Згідно з наказом голови Держлісагентства України Вік­тора Сівця, Галину Підти­кану призначили директором Дослідно-селекційного дендрологічного лісового центру «Веселі Боковеньки». З 2004-го до призначення на посаду директора Галина Ва­силівна була головним ліс­ничим ДСДЛЦ «Веселі Боковеньки». Лісівники Кіро­во­градщини щиро вітають Галину Підтикану, бажають наснаги в усіх починаннях та нових професійних здобутків.
Луганськ:
Національна автомати­зо­­ва­на інформаційна система, що була розроблена на ви­конання розпорядження Ка­бінету мі­ністрів та Дер­ж­лісагентства України, запрацювала в лісомисливських підприємствах Луганської об­ласті. На придбання необхідного обладнання та програми для обробки інформації лісомисливські підприємства ЛОУЛМГ витратили від 30 до 60 тис. грн. За словами фахівців, через 9 місяців ці кошти мають повернутися в лісгоспи.
Львів:
Наприкінці листопада у ЛОУЛМГ відбулася семінар-нарада з охорони праці за участі представників Держ­лісагентства України, Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на ви­робництві, керівників та спе­ціалістів з охорони праці підприємств управління та інших суб’єктів господарювання, які надають послуги, пов’язані з лісівництвом. Йшлося про врегулювання вза­ємовідносин між лісогосподарськими підприємствами та іншими суб’єктами господарювання (багато лісосічних робіт у лісовому господарстві проводять суб’єкти підприємницької діяльності, і сьогодні відсутня законодавча база з охорони праці щодо їхньої роботи). Прийняли рішення про застосування на практиці запропонованих Методичних документів та регулярне проведення таких зустрічей.
Миколаїв:
Лісівники ДП «Баштан­ське ЛГ» створили в урочищі Чабанка (входить до природно-заповідного фонду України) 5 місць відпочинку з альтанками та відповідною інфраструктурою. Ці місця облаштували спеціально для якісного відпочинку відві­ду­вачів лісу.
Одеса:
На території ДП «Ширяїв­ське лісове господарство» відкрили перший в області торговельний павільйон «Лісовичок» (розташований на 334 км траси Київ – Одеса) та рекреаційний пункт біля нього. В павільйоні також є подарунки шкільного лісництва – вироби, які власноруч змайстрували діти.
Полтава:
Осіння інвентаризація лісових культур, яку провели у ДП «Гадяцький лісгосп», показала високий рівень приживлюваності дерев. 2013-го інвентаризували 1179 га лісових культур. Середня приживлюваність – 82,2%. На площі 3,982 га вирощено 2613,9 тис. шт. стандартних сіянців. У декоративних і плодово-ягідних шкілках на площі 0,241 га вирощено 5,76 тис. шт. стандартного посадкового матеріалу. На площі 26,7 га вирощено близько 80 тис. шт. новорічних ялинок. У контро­льованому середовищі на площі 0,08 га вирощено 37,5 тис. шт. стандартних сіянців берези.
Черкаси:
Протипожежний арсенал Черкаського лісгоспу поповнився новим пожежним КамАЗом АЦ-40. Це сучасний автомобіль з ІТ-системами на борту. КамАЗ придбали коштом бюджету за сприяння Держлісагентства України. Завдяки новій машині лісівники зможуть значно підвищити оперативність реагування та ефективність боротьби з пожежами в лісах.
Наш кор.


Категория: Новини | Просмотров: 604 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031