Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Липень » 21 » Змагання в любові
22:42
Змагання в любові

Любов до природи, бажання примножувати та розвивати її скарби, формування природничих знань, патріотизм та чітка екологічна позиція – усе це об’єднало юних лісівників України на VIII Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв, що цьогоріч відбувся на Волині.

Луцьк прийняв понад 100 юних лісівників із 19 областей України. Це стало можливим завдяки наполегливій та копіткій праці волинян, які минулого року вибороли гран-прі та були удостоєні права проводити змагання у себе.


Програма Всеукраїнського зльоту лісництв була досить насиченою, оскільки мета заходу – не лише оцінити рівень підготовки дітей, а дати їм максимум нових знань, вражень, досвіду та позитивних емоцій. Для юних лісників організатори підготували чимало цікавих заходів. Любителі природи ознайомилися з роботою Волинського лісового селекційно-насіннєвого центру в с. Гаразджа, побували у Маневицькому шкільному лісництві, відвідали музей фауни Шацького лісового коледжу ім. Василя Сулька, перлину Волині – озеро Світязь, пройшли екологічною стежкою Шацького національного природного парку, стали учасниками флеш-мобу «Єдина ми земля – єдина Україна», відвідали пам’ятку архітектури та історії національного значення – замок Любарта.
– Мені дуже приємно вітати вас на щедрій, багатій, прекрасній Волинській землі. Це форум тих учнів, які не лише люблять природу України, а й створюють, відчувають її, живуть нею, роблять усе, аби вона була кращою, – зауважує голова Волинської обласної державної адміністрації Григорій Пустовіт. – Саме ви – підростаюче покоління Української держави, будуєте нашу країну квітучою та мальовничою.
Загалом змагання складалося із кількох етапів: презентації свого лісництва, оформлення виставки, що висвітлює спектр роботи учнівського об’єднання, захисту науково-дослідницької роботи у галузі лісового господарства.
Ми поцікавилися, що представлятимуть учасники зльоту. Приміром, команда із Рівного приїхала із науковим дослідженням, під час якого вироблено механізм, що дозволяє ефективно і швидко вирощувати сосну. За словами капітана Аліни Заклинської, на конкурс представили колекцію лісового насіння.
Команда із Сумів прибула на зліт із прекрасною виставкою, де були представлені плоди роботи учнівського лісництва за останні кілька років, вироби сувенірного цеху державного підприємства «Сумське лісове господарство», безліч дитячих творів, серед яких вироби із мішковини та ляльки-мотанки, які діти виконують за 15 хв.
Черкаська область на виставку підготувала альбом випускників шкільного лісництва у вигляді дерева, де на кожному листочку – фото юного лісівника.
Полтавська команда привезла скульптури лісових (і не тільки) мешканців, виконаних у дереві. А Львівська приїхала із лісовим медом та дарами зелених легенів області.
За підсумками високоповажного журі, гран-прі та право проведення конкурсу у себе вибороло Пліщинське шкільне лісництво Хмельницької області. Керівник, викладач хімії та біології Микола Зведенюк розповідає, що їхнє учнівське лісництво – лауреат багатьох міжнародних змагань та конкурсів.
Почесне перше місце – у Волині. Срібло розділили команди Вінницької, Київської та Рівненської областей. Третє місце зайняли члени шкільних лісництв із Львівської, Харківської, Кіровоградської та Тернопільської областей.


Анна КРАВЕЦЬ
Фото автора

Категория: На часі | Просмотров: 552 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031