Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Травень » 20 » Тут ростиме дубовий гай Твердохліба
13:57
Тут ростиме дубовий гай Твердохліба

13 січня 2012 р. перестало битися серце справжнього патріота України, знаного організатора лісогосподарського виробництва, начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства (1968-1991 рр.) Павла Тимофійовича Твердохліба, який залишив після себе добру пам’ять – могутні подільські ліси, згуртовану команду лісівників, професіоналів високого класу. Поховали Павла Тимофійовича на його батьківщині – в с. Ор­лівка. Саме тут тепер буде підніматися до неба іменний дубовий гай.
В урочистій закладці гаю 12 квітня взяли участь начальник ВОУЛМГ Анатолій Бондар, голова Тульчинської райдержадміністрації Ана­толій Бузік, директори держпідприємств лі­сового господарства Вінниччини, лісівники ДП «Тульчинське ЛМГ», жителі села.
Анатолій Бондар у своєму виступі наголосив, що пам’ять про Павла Тимофійовича повинна жити у справах і серцях лісівників. Його трудовий і життєвий шлях має бути взірцем для багатьох поколінь.
Рідна Орлівка дала крила Павлові Ти­мофійовичу, який пройшов нелегкий шлях від студента Малинського лісотехнічного технікуму до начальника управління. На цій дорозі було навчання у Львівському лісотехнічному інституті, посади, які сформували спеціаліста високого ґатунку, – вдумливого, талановитого керівника. Павло Твердохліб був техніком-технологом КПП Будтресту №2 у Ленінградській області, за його плечима – дійсна військова строкова служба, він також інженер лісосічного фонду, товарознавець, начальник дільниці, техкерівник дільниці, майстер першої категорії, економіст, слухач ВПШ при ЦК Компартії України, завідувач відділу Тульчинського РК КПУ, другий секретар Піщанського РК КПУ, начальник обласного управління лісового господарства і лісозаготівель, генеральний директор обласного виробничого лісогосподарського об’єднання «Вінницяліс».
Під керівництвом Павла Тимофійовича відбулося значне підвищення продуктивності лісів, покращився їхній санітарний стан, істотно збільшилася площа технічно цінних лісових насаджень. Проведена велика робота з будівництва лісових розсадників із впровадженням комплексної механізації робіт для вирощування посадкового матеріалу. Введено в експлуатацію 5 лісовиробничих комплексів, збудовано 10 нових і реконструйовано 11 цехів дерево­обробки. На сто відсотків було укомплектовано склад директорів і головних спеціалістів.
За високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток лісового господарства Павло Тимофійович Твердохліб удостоєний високого звання «Заслужений лісівник України», відзначений орденом «Знак пошани», медалями «За доблестный труд», «Ветеран труда», відзнакою Вінницького ОУЛМГ «За сумлінну працю», ювілейними медалями з нагоди Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Павло Тимофійович був по-справжньому мудрою і скромною людиною, великим оптимістом, життєлюбом, володарем іскрометного гумору. Він залишиться в серці кожного з нас. А пам’ять про нього – у молодій діброві!


Станіслав ВОВК
Фото автора

Категория: Сторінки історії | Просмотров: 555 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031