Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Квітень » 22 » Шапка з ондатри
17:29
Шапка з ондатри

Шапка – не розкіш. Шапка – річ необхідна. Людині, яка серйозно дивиться на життя і хоче чогось досягти, без шапки ніяк не можна. Ну хто довірить про­стоволосому, а ще, може, непричесаному, завідувати, скажімо, складом «Торгбакалія»? Ніхто. Бо це ж потен­ційний розтратник!

Інша справа – чоловік у шапці. Тут – усе на місці, все як має бути! Солідно, добропорядно, пристойно. При цьому, правда, дуже важливо, в якій саме шапці! Вона повинна бути стопроцентно сучасною. Тут уже стриженим вовкодавом чи камчатським котиком не обійдешся. По­трібна принаймні ондатра. А вони ж, бісові душі, десь собі плавають і зовсім не думають, що з ними, можна сказати, людське майбутнє пов’язане.
Я до торгівлі: так, мовляв, і так – виручайте! А в тор­гівлі що? Думаєте, там дурні сидять і їм шапок не треба? Нам, кажуть вони, самим не вистачає. У цьому перекону­юся з першими приморозками: ондатрові шапки – лише на кожному другому працівникові торгівлі. Правду, зна­чить, казали...
Думка про ондатрову шапку не дає спокою, Час іде, а шапки нема. Тим часом помічаю, що з кожним днем все більше пішоходів вбирається в ондатрові шапки. І де вони їх беруть?
Але найбільше злостить, що серед ондатрової гро­мадськості – немало жінок: їм, бачте, теж закортіло он­датру на голову нап’ясти. Капелюшки з лисячих хвостів оскомину набили, так вони вже й до шапки добралися! Провчити цих ненаситних істот нікому!
І щоб раз і назавжди покінчити з марними пошу­ками ондатрової шапки, не роздумуючи, купую розкішну кролячу. Дружина каже, що в ній я чимось нагадую їй юного Гарібальді, а теща – що зломщика сейфів. У ко­лективі моя нова шапка породжує різні балачки. Одні ка­жуть, що мене мають кудись висувати, інші – що не ви­сувати, а навпаки – засувати. Бо, мовляв, у такій шапці можна розраховувати не більше, як на посаду сезонного кочегара при будинкоуправлінні...
Найбільше клопоту нова шапка завдає єдиному моєму підлеглому. Річ у тім, що він носить пишну каракулеву папаху, прислану з Бердичева дядечком відставником. І коли виходимо разом із ним на вулицю, він ніяковіє, бо всі знайомі тичуть йому першому руку. А мене вже помічають потім. Якось посеред зими він не витримав і говорить: давайте, товаришу завідуючий, або шапками поміняємось, або – заяву подаю... Чому? Та, каже, півміста язиками плеще, що нібито хочу вас із посади зіпхнути…
До заяви, правда, не дійшло. На день мого народжен­ня від родича прийшла кругла коробка. Спершу думали, що торт. Розкрили – аж ні! В ній срібною щетиною пере­ливається нова-новісінька ондатрова шапка! Від несподі­ванки стає млосно, на радощах мну її і для чогось нюхаю. Коли хвилювання влягається, тут же пропоную дружині прогулятися. Вона відразу погоджується. Бо ж яка жінка відмовиться прогулятися з мужчиною в ондатровій шапці!
Гуляємо собі та на перехожих зиркаємо. Тепер мене помічають здалека. Першими вітаються, зупиняються, сердечно руку тиснуть, про здоров’я діточок розпитують. Здоровкаються навіть малознайомі, а часом і зовсім не­знайомі. Хто їх знає, для чого вони це роблять. Так, про всяк випадок. Може, думають, що я завбазою став. А мо­же, що стану.
Поживемо – побачимо.

Категория: Лісова книгарня | Просмотров: 515 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930