Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Вересень » 23 » Реабілітація для учасників АТО
11:10
Реабілітація для учасників АТО

Допомагати військово­службовцям, які пройшли через жахіття Антитерористичної операції на Сході України, вирішили на державному підприємстві «Берегометське лісомисливське господарство».

Солдати пропонуватимуть кількаденну реабілітацію – відпочинок у гірській лісовій місцевості Вижниччини. Послуги лісмисливгоспу, зокрема проживання у мисливських будиночках та лісництвах, відпочинок у туристично-рекреаційних містечках із проходженням туристичних маршрутів, для військових будуть безкоштовними.
– Нещодавно свою відпустку на Буковині після 46 діб охорони та оборони українського кордону на Луганщині провів старший прапорщик Чернівецького прикордонного загону, – зазначає директор цього лісогосподарського підприємства Микола Ракевич.
– Для реабілітації розробляється триденна та тижнева програми, – розповідає заступник директора з рекреаційного благоустрою, туризму та комунікації ДП «Берегометське ЛМГ» Тетяна Тирон. – До програм включено відпочинок, медичне обслуговування, тренінги, проведення психологічних тестів.
У найближчих планах організаторів – укласти договір із місцевою лікарнею для надання нею базисних послуг солдатам (фітотерапії, масажів, фізпроцедур) та залучити професійних психологів. Уже розроблено перший туристичний маршрут, планується і культурно-мистецька програма. На волонтерських засадах у розвитку і впровадженні програми бере участь старший майстер дільниці переробки і відвантаження деревини ДП «Берегометське ЛМГ», голова Вижницької районної Спілки ветеранів Афганістану Василь Мудрак.
Ідея такого надання реабілітаційно-відпочинкових послуг для військових поки не має аналогів в Україні.


Аліна АГОПШУК,
Чернівецька обл.

11 вересня на мисливській базі ДП «Берегометське лісомисливське господарство» прийняли ще одну групу учасників Антитерористичної операції. Дев’ятеро військовослужбовців, окремі з яких приїхали із дружинами та дітьми, проходитимуть оздоровлення та реабілітацію на Вижниччині.
Ідея Тетяни Тирон знайшла підтримку з боку багатьох небайдужих буковинців. Так, за сприяння ректора Буковинського державного медичного університету Тараса Бойчука, солдати отримують професійну допомогу від персоналу Медико-психологічного центру БДМУ. Приватний підприємець Володимир Боднарюк безкоштовно надає послуги терапії бджолами. Єгер ДП «Берегометське ЛМГ» Зіновія Боднарюк на волонтерських засадах взяла на себе обов’язки повара та прибиральниці на час дії програми реабілітації учасників АТО.
У ДП «Берегометське ЛМГ» кажуть, що будуть вдячні, якщо до справи долучиться більше охочих допомогти солдатам.

 

Категория: Новини | Просмотров: 536 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930