Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Червень » 20 » Новини звідусіль
13:52
Новини звідусіль

Волинь: у Шацькому національному природному парку – новий директор. Ним став Володимир Захарко.
Цей парк створено 28 грудня 1983 р. Його загальна площа – 48 977 га, з них у власності парку перебуває 18 810 га: заповідна зона – 5 144,9 га, зона регульованої рекреації – 12 971,1 га, зона стаціонарної рекреації – 978 га, господарська – 29 883 га. На території парку – 789 видів рослин, із них 32 – занесені до Червоної книги України. Також тут мешкає 33 рідкісних видів тварин та птахів.
Голова Волинської обл­держадміністрації Григорій Пустовіт, представляючи нового керівника колективові, зауважив: «На вас покладено непросту місію: охороняти перлину Волинського регіону – Шацькі озера, розвивати туристичну інфраструктуру краю, забезпечувати порядок та спокій у заповідних територіях».
Житомир: у переддень Міжнародного дня захисту дітей лісівники навідалися до Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини та Денишівського навчально-реабілітаційного центру. В подарунок від лісівників кожен заклад отримав по 500 літрів березового соку.
Запоріжжя: держлісгос­пи області вже провели рубки формування, оздоровлення лісів та інші заходи, пов’язані з веденням лісового господарства, на площі 573 га. Протягом 5 місяців підприємства реалізували на внутрішній ринок 2752 куб. м дров паливних. Цією сировиною ДП «Василівське ЛГ», ДП «Запорізьке ЛМГ», ДП «Мелітопольське ЛМГ», ДП «Пологівське ЛМГ» забезпечують населення та соціальні установи.
Луганськ: керівництво Луганського ОУЛМГ прийняло рішення про передислокацію адміністрації управління в м. Сватове Луганської обл. Відбулося це через напад на управління озброєних автоматами Калашникова бойовиків так званої «ЛНР».
Львів: у рамках виконання проекту «Збереження Карпатських лісів» розпочалися польові роботи з ідентифікації та опису старовікових лісів і пралісів на території ПЗФ (на землях Сколівського військового лісгоспу). Всього підібрали 132 ділянки. Мета проекту: збереження Карпатських пралісів і старовікових лісів шляхом розширення територій покриття цінних лісових масивів національними природними парками Українських Карпат. Територія впровадження – національні природні парки та прилеглі до них території, розташовані в зоні зростання пралісів і старовікових лісів: Карпатський, Верховинський, Черемоський, Вижницький, Сколівські Бескиди, Гуцульщина, Синевір, Ужанський.
Полтава: для профілактики виникнення загорань лісівники ДП «Кременчуцький лісгосп» разом із працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій патрулюють лісовими масивами, виявляючи порушників, проводячи роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання правил поведінки пожежної безпеки в лісі. З початку року лісова охорона підприємства здійснила 50 рейдів, провела понад 40 бесід та лекцій для громадян на відповідну тематику.
Тернопіль: на початку червня Товарна біржа «Тернопільська агропромислова біржа» відчиняє двері для представників деревообробних підприємств. Продавцями традиційно є Кременецьке, Тернопільське, Бучацьке, Чортківське лісові та Бережанське лісомисливське господарства. У 270 виставлених лотах розмістилися пиловники дуба, бука, ясена, клена звичайного, клена гостролистого, граба, берези, липи, сосни, модрини І, ІІ, ІІІ сортів і дубова, букова й ясенева фансировина.
Харків: у лісових насадженнях області встановився 5 клас пожежної небезпеки та прогнозовано подальше ускладнення пожежонебезпечності ситуації. Підприємства Харківського ОУЛМГ забезпечили виконання ком­­плексу профілактичних проти­пожежних заходів та по­с­тійну готовність протипожежних формувань до оперативного гасіння можливих лісових пожеж.
Херсон: 6 червня лісова охорона Цюрупинського лісництва ДП «Цюрупинське ЛМГ» виявила лісову пожежу у кв.16 у 40-річних насадженнях сосни на площі 0,02 га. Через складні погодні умови пожежа швидко перейшла у верхову. Для гасіння пожежі залучили 15 пожежних автомобілів та 35 працівників ДП «Цюрупинське ЛМГ» і сусідніх підприємств. Загалом пожежу ліквідували 9 червня на площі 150 га Цюрупинського лісництва ДП «Цюрупинське ЛМГ» та 20 га Степового філіалу УкрНДІЛГА.
Черкаси: на підставі вимог «Санітарних правил у лісах України» Державному підприємству «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» надали дозвіл на проведення суцільних санітарних рубок у Кумейківському та Яснозірському лісництвах. Причини призначення рубок: масове ослаблення та всихання дерев, внаслідок загального вологодефіциту, ураження омелою, напад та активне живлення стовбурових шкідників. Загальна площа запланованих рубок – 3,2 га.

Категория: Новини | Просмотров: 578 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30