Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Травень » 20 » Новини звідусіль
12:22
Новини звідусіль

Волинь: 24 квітня наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 24.04.2014 № 255-к на посаду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства призначено Василя Васильовича Мазурика.
На представлення прибув голова Держлісагентства України Валерій Черняков, з’їхалися представники обласної влади, депутати, близько 200 лісівників та апарат управління.
У своєму виступі Василь Мазурик зауважив: 
– У залі бачу багато знайомих облич. Знаю вас як людей професійних. Розраховую на вашу підтримку. Працюватимемо від­повідно до закону, посадових інструкцій і нормативних документів, які є в галузі. Маємо дещо підправити, і це ми в змозі гуртом зробити. 
У першу чергу новий начальник попросив правдивості у веденні роботи. 
– Маємо зробити кроки, які повинні покращити ситуацію в галузі у максимально короткі терміни. Бо часу немає. Нічого страшного не бачу у тому, щоб була і приватна переробка. Ми співпрацюватимемо з усіма, але на прозорих і конкурентних засадах. Окрема тема – послуги лісопиляння і вивезення деревини. Ми всі розуміємо проблему і знаємо, як її вирішити. Кадрові зміни будуть, – додав Василь Васильович. 
А завершуючи доповідь, зауважив: 
– Все позитивне братимемо на замітку, використовуватимемо, все негативне відсікатимемо.
Довідка. Василь Мазурик народився 6 січня 1967 р. у с. Поліське Старовижівського р-ну Волинської обл. У 1997-му закінчив Львівський національний аграрний університет, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Лісове господарство». Із 1986-го працював помічником лісничого Бердичівського лісгоспзагу Жи­томирської обл., у 1986-1989 рр. служив у Військово-морському флоті, в 1989-1992 рр. працював техніком, помічником таксатора Ком­плексної експедиції ВО «Ліс­проект»  (м. Київ). В 1992-2000 рр. – по­мічник лісничого Сальненського лі­сництва, Партизанського лісництва, інженер лісового господарства, головний лісничий Цуманського держлісгоспу, в 2000-2007 рр. – директор Турійського держлісгоспу, 2007-2010 рр. – голова Турійської районної державної адміністрації, з травня 2010-го по 2012-й рік – приватний підприємець.
Житомир: На базі ДП «Коростишівське ЛГ» провели тактико-спеціальне навчання з ліквідації лісових пожеж із розгортанням сил та засобів обласного управління лісового та мисливського господарства і структурних оперативно-рятувальних підрозділів управління ДСНС України в області. 
Київ: Згідно зі стандартами міжнародної схеми лісової сертифікації FSC, площа сер­ти­фікованих лісів України становить 12% усієї площі лісового фонду країни. В рамках опитування, проведеного серед працівників лісогосподарських підприємств, сер­тифікованих більше ніж рік тому, 44,7% респондентів головним чинником мотивації проведення сертифікації назвали прагнення забезпечити стале ведення лісового господарства.
Також більшість опитуваних вказали на необхідність допомоги у налагодженні співпраці з місцевими громадами. Перспективи розвитку лісової сертифікації зумовлюються зростанням вимог до соціальних і екологічних аспектів походження деревини. 
Кіровоград: У рамках робочої поїздки міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник відвідав ДП «Чорноліський лісгосп». Міністр побував у рекреаційному пункті на території природно-заповідного фонду вздовж автомобільного шляху Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Продемонстрували особливості організації охорони територій природно-заповідного фонду рейдовими бригадами із застосуванням GPS-трекерів. Також міністр ознайомився із санітарним станом лісових насаджень заказника «Чорноліський».
Луганськ: 7 травня 2014 р. група озброєних осіб у камуфляжній формі увійшла до будівлі Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства. Нападники представилися «членами об’єднаного штабу армії Південного Сходу». З собою зловмисники принесли листа, в якому вимагали самоусунення з посади чинного начальника управління Олексія Приходька. На його місце непрохані візитери запропонували призначити сво­го керівника – такого собі Ва­лерія Архипова, – повідомляє прес-служба Держлісагентства України.
Оперативно зреагувавши на ситуацію, начальник Луганського ОУЛМГ Олексій Приходько викликав працівників Ленінського райвідділу міліції Луганська, але правоохоронці, знехтувавши своїми обов’язками, на місце зустрічі не прибули.
Із приміщення Луганського ОУЛМГ евакуювали всіх співробітників. За фактом злочинного нападу подано заяву до правоохоронних органів.
Львів: Цього року більшість заходів у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» приурочили до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та пам’яті Героям Майдану. Протягом акції лісівники Львівщини за участі керівників та представників обласних, районних рад і адміністрацій, громадських організацій, шкільної та студентської молоді посадили 258 га лісових культур. Також на деградованих і малопродуктивних землях створено 6 га нових лісів. 
Миколаїв: Нещодавно ви­­хованці Тро­їцького дитячо­го садка «Со­нечко» разом із виховате­лями та батьками висадили рідкісні дерева і кущі. За кожним малим лісівником була закріплена певна рослина, яку вони тепер плекатимуть разом із батьками щонайменше до випуску із дошкільного закладу. Посадковий матеріал надали лісівники Щербанівського лі­с­ництва ДП «Вознесенське ЛГ».
Одеса: Цього року в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» взяли участь понад 800 людей, серед яких – школярі, представники місцевої влади, громадських організацій та ЗМІ. Були посаджені та посіяні лісові породи на загальній території близько 65 га. Також провели зустрічі зі школярами, студентами вищих навчальних закладів, де професійні лісівники ділилися знаннями про ліси з усіма охочими.
Полтава: У лісових масивах ДП «Ми­р­­городський лісгосп» від­бу­лися спільні тактико-спе­ціальні навчання із гасіння умов­ної пожежі. Гасінню верхової пожежі приділили особливу увагу. Для цього залучили пожежні автомобілі Шишацького і Гоголівського лісництв, спецтехніку Миргородського районного відділу управління ДСНС.
Харків: Для проведення робіт із садіння лісу та забезпечення потреб громадських організацій і населення вирощено понад 11 млн шт. садивного матеріалу лісових та декоративних порід. Також для забезпечення робіт із відтворення лісів у 2015-му нинішнього року лісівники планують провести висів лісового насіння у розсадниках на загальній площі 5,19 га, також посіяти насіння сосни в кон­трольованому середовищі (теплиці) загальною площею 1,18 га. Для цього заготовили 220 кг насіння сосни звичайної.
Чернівці: 7-го травня голова Держлісагентства України Валерій Черняков представив нового керівника Чернівецького ОУЛМГ, яким став Анатолій Ковальський.
Довідка. Ана­толій Ковальський народився у с. Підлісний Ялтушков Вінницької обл. Вищу освіту здобув у Львівському лісотехнічному інституті за спеціальністю «лі­со­інженерна справа». У лісо­вому господарстві працює з 1972 р.  Починав трудову діяльність із посади техніка відділу захисних лісонасаджень дер­жавного підприємства «Жел­­­дорпроект» у м. Хар­кові. Згодом – директор Сім­феропольського ДЛГ. У 1993р. – генеральний директор держ­лісоб’єднання «Кримліс». В 2000 – 2006 рр. очолював Республіканський комітет Автономної Республіки Крим із лісового та мисливського господарства. У 2006-2007 рр. – начальник Чернівецького ОУЛМГ. Працював доцентом кафедри мисливствознавства, лісівництва та екології лісу Південного філіалу НУБіП України «Кримський агротехнологічний університет».
Чернігів: Державні лісогосподарські підприємства про­тягом І кварталу заготовили 880,9 кг насіння деревних і чагарникових порід. Лісовідновлення провели на площі 1667,4 га. Також лісівники області створили 91 га захисних лісових насаджень. Догляд за лісовими культурами здійснили на площі 15,4 га.
*** 
6-го травня Валерія Лозицького звільнено з посади начальника Чернігівського ОУЛМГ. 

Категория: Новини | Просмотров: 745 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031