Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Січень » 20 » новини звідусіль
14:02
новини звідусіль
Житомир:
2013-го на Житомир­щині збудували 90 км лісових доріг. Для прикладу: у 2007-2010 рр. прокладали по 5-25 км нових шляхів, торік – 75,8 км.
Зі збудованих в області за останні 7 років 276,3 км лісових доріг лише 37,4 км прокладено бюджетним коштом. У 2012-2013 рр. дорожнє будівництво проводили виключно за зароблені держлісгоспами гроші, хоча нові шляхи – загального користування і відкриті для всіх.
Закарпаття:
Нещодавно на базі Лу­жан­ського лісництва ДП «Велико­бичківське ЛМГ» в урочищі Ділок відбувся практичний семінар. Знайомилися із арборетумом та лісовим розсадником після реконструкції, а також плантацією новорічних ялинок, яку заклали три роки тому. В рамках заходу символічним перерізанням стріч­ки ввели в експлуатацію новозбудовану дорогу в угіддях Верхньоводянського лісництва.
Запоріжжя:
У 2013 році ДП «Поло­гівське лісомисливське господарство» та ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство» були виділені бюджетні кошти на придбання сільськогосподарської машини (пересаджувач – викопувач дерев) та двох автомобілів спеціального призначення.
Київ:
Нещодавно у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства відбувся семінар за участі головних бухгалтерів та системних адміністраторів лісогосподарських підприємств із приводу введення в дію спеціалізованої товарно-транспортної накладної при перевезенні деревини автомобільним транспортом ТТН-ліс.
Ця нова форма первинного обліку, відпуску та перевезення деревини розроблена згідно з Концепцією створення єдиної державної системи електронного обліку деревини, затверджена наказом Міністерства інфраструктури України та Міністерства аграрної політики і продовольства.
Луганськ:
За словами спеціалістів облуправління, річний план посадки лісових культур уже минулого року виконано на 101%. У 2013-му здійснили посадку на площі 4200 га. Загальний обсяг лісорозведення та лісовідновлення становить 4586 га. У вкриту лісом площу переведено 1836 га лісових культур. На площі 29 га провели інвентаризацію посадкового матеріалу в лісових розсадниках, в яких було вирощено 13,3 млн сіянців більше 40 видів деревно-чагарникових порід. У шкільних відділеннях розсадників вирощено 364 тис. шт. саджанців, придатних для реалізації. З них: 162 тис. штук хвойних, 130 тис. штук листяних та 72 тис. штук чагарникових.
Львів:
Після проведення наприкінці грудня тендерних процедур на закупівлю тракторів переможцем став ТОВ «Техноторг-Дон». У результаті закупівель ДП «Бібрське лісове господарство», ДП «Буське лісове господарство», ДП «Дрогобицьке лісове господарство», ДП «Мисливське господарство «Стир» отримали нові трактори Беларус-82.1. Зараз проводиться державна реєстрація закупленої техніки, після чого трактори будуть введені в експлуатацію.
Полтава:
У середині грудня у По­тоцькій ЗОШ Кременчуць­кого р-ну, куди завітали лісівники ДП «Кременчуцький лісгосп» у рамках Європей­ського тижня лісу, з учнями проводили лекцію, під час якої школярам розповіли про роботу лісгоспу у напрямку створення нових лісів, охорони лісу від вогню та шкідників, очищення від сміття, а також про захист лісової фауни та підгодівлю диких тварин у зимовий період. Дітям також роздали агітаційні флаєри «Ліс – не смітник» та календарі «Збережемо ліс від вогню!».
Тернопіль:
Наприкінці грудня з метою вшанування традицій працівники природного заповідника «Медобори» провели майстер-клас із виготовлення дідухів.
Його учасниками були члени трьох шкільних лісництв – Вікнянського, Кала­га­рів­ського й Городницького, що діють при природному заповіднику «Медобори», та учні ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І. Пулюя смт Гримайлів. Виготовлені учнями дідухи планують виставити у їхніх школах.
Черкаси:
Лісівники Черкащини щи­ро вітають із 55-м ювілейним днем народження головного інженера Черкаського лісгоспу Володимира Божка, який він відзначив 7 січня. Ба­жають ювілярові добробуту й процвітання, незгасної енергії для реалізації нових починань та подальших досягнень, щоб життя дарувало лише приємні події, нові ідеї, щоб збувалися заповітні бажання.
Чернівці:
Наприкінці грудня у с. Ве­ли­кий Кучурів Сторожи­нецького р-ну відбулося від­криття нової контори Ку­чу­­рів­ського лісництва ДП «Чер­нівецьке лісове господарство». Фундамент для контори заклали 16 років тому. Тимчасово будівництво припинялося через брак коштів. 2 роки тому роботи було відновлено.
Волинь:
Напередодні новорічних свят вступає у дію ще одна лісова дорога напрямком «Кортеліси-Ратне» завдовжки 10 км, збудована волинськими лісівниками.
Окрім того, що вона необхідна при заготівлі та транспортуванні деревини, «лісова артерія» має також лісогосподарське, протипожежне та соціальне значення, адже скорочує відстань від с. Кортеліси до смт Ратне аж на 25 км!
Крім того, у Волинському ОУЛМГ відбулася нарада із керівними складами спеціалізованих лісогосподарських агропромислових підприємств, які перейшли під керівництво Держагентства лісових ресурсів України.
Перед директорами, головними лісничими та головними економістами «Камінь­каширськагролісу», «Локачі­агролісу», «Любешів­агро­лісу», «Рожище­агро­лісу», «Ратне­агролісу», «Ту­рійськ­­­агро­лісу» виступив начальник Волинського облас­ного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник, заува­живши, що лісгоспи вийшли з підпорядкування Міністерства агрополітики та відтепер підпорядковуються Держлісагентству і стали складовою ВОУЛМГ. «Такі процеси відбуваються в усій Україні. Одне із ключових питань, яке ставить перед вами Держлісагентство та управління – ефективне використання державного ресурсу», – зауважив Богдан Іванович.


Наш кор.
Категория: Новини | Просмотров: 749 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031