Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Новини

Перша історична згадка про цю Волинську землю знайдена в Іпатіївському літописі 981-го року. Історію Волині творили великий князь Любарт, король Данило Галицький, князь Вітовт, який ще у далекому 1429 р. зібрав на цих теренах з’їзд монархів. Тоді у Луцькому замку на засіданні з’їзду вперше прозвучала ідея об’єднання Європи.
Волинська земля та тутешні мешканці пережили багато. Змінювалися епохи, змінювалися часи, лідери та прагнення. Але сутність Волині залишалася незмінною. Це – край лісів, річок і озер, край працьовитих і відданих людей. 
Цього року Волині – 75. Здавалося б, чому саме така дата? Ця цифра бере свій відлік від 1939 р. – коли у щойно приєднаних до СРСР Галичині та Волині проводили адміністративну реформу. А 4 грудня 1939 р. Президія Верховної Ради СРСР видала указ про ліквідацію колишніх польських воєводств і утворення «Волинс ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 563 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Державне підприємство «Вінницький лісгосп» провело громадські слухання за участю фахівців держлісгоспу, департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, ДП «Вінницька лісова НДС», держ­екоінспекції, ДСЛП «Вінницялісозахист» із питання проведення санітарно-оздоровчих заходів, вирубки сухостійного ялинового насадження.

Відкриваючи слухання, директор ДП «Вінницький лісгосп» Віктор Попельнюк наголосив, що жителі області вже давно звернули увагу на всихання і в м. Вінниця, і в лісових масивах дерева ялини європейської. І ця проблема є досить серйозною та актуальною для всієї України (особливо західних областей) та Європи. У вересні 2013 р. у Білорусі відбулася міжнародна нарада з питань всихання ялинових лісів, де взяли участь представники Білорусії, Литви, Росії, Латвії та Укра ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 667 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Уже зовсім скоро ми стежитимемо, як секундна стрілка, поволі рухаючись, наближатиме нас до нового року. Подумки аналізуватимемо те, що відбулося, будемо пригадувати моменти із складного 2014-го та перейдемо у 2015-й з вірою та надією на щасливе майбутнє. 
У передсвяткові дні «Лісовий вісник» вирішив поспілкуватися із начальниками управлінь лісового та мисливського господарства. Ми поцікавилися, що керівники найбільше цінують у людях і з якими сподіваннями зустрічають новий рік. А також попросили пригадати своє особливе Різдво та висловити побажання читачам «ЛВ» у переддень новорічних свят. 

Наталія Ревенко – начальник Кіровоградського ОУЛМГ
«Однією з головних рис у людини є почуття обов’язку, відповідальності за свої слова і вчинки. Для мене як керівника це особливо важливо. Вис ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 955 | Додав: Live | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

У Йоганна Гете є влучний вислів: «Життя надто коротке для того, щоб куштувати погані вина». Тепер, відвідавши дегустаційні зали українських виноробів, чітко розумію сенс його слів. Цікаво і досить пізнавально! Історія та секрети винної справи, натуральні вина та їх ексклюзивні аромати, букет тонкого смаку на кінчику язика… А старовинні погреби з вином неабияк вражають! 

Участь у дегустації богемного напою беру вперше. Місцевість для події підходить чи не найкраще. Закарпаття… Цей край ще з давніх часів відомий своїми винами й розлогими виноградниками. Протягом багатьох століть майстри винних справ дбайливо передавали традиції виноробства від батька до сина. Ужгород, Берегове, Мукачево та багато інших міст Закарпатської області славляться талановитими виноробами та смачними натуральними винами. Зрештою, чи не кожен господар у цьому краї ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 638 | Додав: Live | Дата: 21.12.2014 | Коментарі (0)

Грудень – останній місяць року і точка старту зими. Місяць перших студених морозів, довгих ночей і коротких днів. Цьогоріч зима розпочалася вчасно. Разом із її приходом настала зимова казка. Зграя пухнастих сніжинок кружляє в повітрі, виблискуючи на сонці. Дерева і кущі стоять вбрані в білі хутряні одежі, срібним килимом встелена земля. Скрип снігу під ногами, морозні візерунки на склі, передноворічна метушня. Всюди витає святковий настрій, запах ялинок і мандаринів. Це – час засніжених вуличок і різдвяних ліхтариків. Час морозних вечорів, теплої ковдри і гарячих напоїв. 
Незамінний зігріваючий коктейль узимку – глінтвейн. Він тонізує, бадьорить, піднімає настрій і допоможе подолати застуду. Перші рецепти, близькі до сучасних, були відомі ще в Давньому Римі. Тоді вино змішували з прянощами, але пили його холодним, не нагріваючи. Гаряче вино з’явилося в добу Середнь ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 524 | Додав: Live | Дата: 21.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031