Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Вересень » 23 » Новини
11:19
Новини

Волинь. Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, підсумовуючи зроблене протягом місяця і звітуючи перед журналістами, зауважив, що пріоритетними за цей період у його роботі були питання координації дій, пов’язаних із волинськими військовими, задіяними у зоні АТО; аналіз ситуації в області з точки зору економіки, регіональних програм, підготовка до формування бюджету 2015 р.; підготовка до зими. Говорячи про енергозберігаючі технології, їх втілення та перехід на альтернативні види палива, голова облдержадміністрації зауважив, що багато установ уже давно шукають заміну газові. Та й населення все більше розуміє, що треба для опалення осель використовувати природні ресурси області.
На запитання, чи діють на Волині програми безоплатного забезпечення дровами малозабезпечених сімей, учасників АТО та їхніх родин, Володимир Петрович відповів: в області над цим питанням працюють, проте, на жаль, сьогодні на місцях більше займаються політикою, аніж наданням списків людей, яким потрібна така допомога.
Житомир. Незважаючи на труднощі, держлісгоспи області активно будують лісові дороги. Найбільше їх цього року буде у Радомишльському – майже 5 км. Усі «лісові магістралі» планується здати в експлуатацію до кінця жовтня. Хоча Городницький, Ємільчинський та два Овруцьких лісгоспи цьогорічний план будівництва лісової інфраструктури вже виконали на 100%. Середня вартість одного кілометра новозбудованої дороги – 350 тис. грн.
Закарпаття. Область відвідав голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков. Мета його візиту – інспекція робіт, що нині тривають на Березнянщині, де у травні пройшов серйозний вітровал. Негода завдала лісовим угіддям значних збитків і пошкоджень. Ускладнюють роботи з розчистки несприятливі погодні умови, відсутність важкої спеціалізованої техніки і важкодоступність до пошкоджених ділянок. Оглянувши територію, Валерій Черняков пообіцяв максимально посприяти місцевим лісництвам із необхідною технікою. Зокрема є можливість розглянути питання щодо передачі на баланс Березнянського лісництва техніки з інших областей, де вона є, але не використовується. За консолідованих зусиль, розчистити захаращений ліс обіцяють протягом кількох років. Востаннє Закарпаття найбільше постраждало від стихійного лиха у 2005-му. Тоді буревій пройшовся Мукачівщиною.
Івано-Франківськ. Обласна аграрна біржа провела загальний аукціон із продажу необробленої деревини заготівлі ІV кварталу 2014 р. Підвідомчі підприємства управління виставили 123 тис. куб. м деревини різних порід і сортиментів, 114,3 тис. куб. м або 92,8%, із яких було придбано під час торгів. Загалом до аукціону долучилося 236 учасників.
Кіровоград. Лісівники продовжують допомагати військовим у зоні АТО – нещодавно вони відправили на Схід України продовольчу гуманітарну допомогу. Для потреб бійців трудові колективи всіх лісогосподарських підприємств області зібрали три тонни продуктів харчування (консерви, муку, макарони, крупи, соняшникову олію, овочі, цукор та ін.).
Львів. Про підсумки роботи підприємств Львівщини з питань запобігання і протидії корупції у першому півріччі 2014 р. прозвітували на колегії Львівського ОУЛМГ. У рамках засідання значну увагу приділили розгляду питання «Про результати проведення аудиту Держліс­агентства у ДП «Буське ЛГ», ДП «Рава-Руське ЛГ», ДП «Стрийське ЛГ» та ДП «Турківське ЛГ».
Одеса. Лісівники Одещини придбали для Військово-медичного клінічного центру Південного регіону медичне обладнання. Для лікування військовослужбовців, поранених у зоні АТО на Сході України, вдалося зібрати 23 тис. грн. За рекомендацією медиків лікувального центру на ці гроші був придбаний високочастотний електро-хі­рургічний апарат ЕХВА – 350м/120б «Надія-2».
Полтава. У ДП «Лубенське лісове господарство» Полтавського ОУЛМГ побудували експериментальний вольєр для розведення зайця-русака. Поки лісове господарство Полтавщини має невелику кількість маточного поголів’я, яке ефективно відтворюється у так званих вольєрних умовах. Якщо експеримент буде вдалим, тут планують збільшити кількість маточного поголів’я та розширити територію для відновлення.
Суми. На черговому засіданні колегії Сумського ОУЛМГ говорили про стан роботи з кадрового забезпечення та формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів. Стало відомо, що нині у лісогосподарських підприємствах Сумщини працює 2 552 людини, що на 3% менше, ніж торік. За віковим розподілом домінуючу більшість – 70% – становлять особи віком від 36 до 60 років, 25% – молодь до 35 років та 5% – пенсіонери.
Лісівників, які беруть участь в антитерористичних операціях (станом на 10 вересня), 53 чоловіки. За мобілізованими робітниками зберігається середньомісячна заробітна плата, підтримується зв’язок з їхніми родинами.
Тернопіль. Днями на ТБ «Тернопільська агропромислова біржа» відбулися аукціонні торги, які зібрали представників деревообробних підприємств, охочих купити тернопільську деревину. Продавцями традиційно були п’ять державних підприємств Тернопільського ОУЛМГ. На торги прибули 94 покупці, більшість із яких були зацікавлені лише в купівлі лотів із пиловником дуба. Не меншим попитом користувалися пиловники ясена й бука, а також липи, берези, клена й вільхи. Конкуренція була й на лоти з сосновим та модриновим пиловниками, чого не спостерігалося не те що протягом трьох кварталів аукціонів, а й у попередні роки. Не кажучи вже про непопулярний серед покупців пиловник граба, якого викуплено третину з усього наявного на аукціоні обсягу.
Черкаси. Голова Держ­лісагентства України Валерій Черняков та голова Черкаської облдержадмі­ністрації Юрій Ткаченко представили лі­сівникам Черкащини нового керівника. Згідно з наказом Державного агентства лісових ресурсів України №476-к від 22 серпня, на посаду начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства призначено Олександра Дзюбенка.
Валерій Черняков привітав Олександра Миколайовича на новій посаді та побажав ефективної і плідної праці.
– Не буду довго розказувати та давати настанови, всі ви тут досвідчені та грамотні спеціалісти, знаєте, як потрібно працювати. Про це свідчать позитивні виробничі показники та результати вашої діяльності. Основне завдання Агентства – не заважати та контролювати. Тож сподіваюся, що з новим керівництвом лісове господарство області й надалі буде динамічно розвиватися та нарощувати потенціал, – зазначив очільник лісового відомства.
Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко зауважив, що одним із найважливіших завдань для лісівників області сьогодні є збереження, відновлення та примноження лісового фонду – те цінне надбання, яке залишилося нам від попередників.

Категория: Новини | Просмотров: 602 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930