Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Серпень » 20 » Нові призначення і сподівання
18:55
Нові призначення і сподівання

В Україні – період змін та час випробувань. Кадрові перестановки відбуваються мало не щодня на різних владних рівнях. І щоразу від нових облич громада очікує якісних змін, які дадуть можливість виходу з кризи. Адже простому люду жити стає все складніше. Витрати ростуть, а зарплати… До того ж, слухаючи владців, люди щоразу шукають хоча б слово, яке дасть надію на припинення військових дій на Сході. От і на представленні новопризначеного голови Волинської обласної державної адміністрації не обійшлося без запитань, які лунали до вищих ешелонів влади в особі поважного гостя – першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка. Йшлося про нові призначення, роботу правоохоронних органів, мобілізацію та ситуацію на Сході. Сесійна зала нагадувала вулик.

Але насамперед Геннадій Зубко зачитав Указ Президента України №615/2014 «Про звільнення Григорія Пустовіта з посади голови Волинської обласної державної адміністрації» та подякував Григорієві Олександровичу за те, що він у досить складний час зумів втримати ситуацію в області. А також Указ №616/2014 «Про призначення Володимира Гунчика головою Волинської обласної державної адміністрації», зауваживши, що разом із посвідченням голови облдержадміністрації Володимир Петрович бере на себе дуже велику відповідальність.
Говорячи про ситуацію на Сході, перший заступник Глави Адміністрації Президента України зауважив, що сьогодні триває не громадянська війна між українцями, а реальна зовнішня загроза з боку Російської Федерації, спрямована на знищення незалежної української держави.
– Наші хлопці, ризикуючи життям, кожну хвилину відстоюють нашу з вами свободу і незалежність, – каже Геннадій Зубко. – Сьогодні є загроза створення хаосу не тільки у східних областях, а й на всій території України. Є такі, котрі хочуть допомогти Україні, але є й ті, хто прагне скористатися моментом. Президент Порошенко послідовний у своїх намірах, обіцянках і виконанні власної програми, яку задекларував, ідучи на цю посаду. Це стосується першочергово мирного плану, який був запропонований, але не був підтриманий Російською Федерацією. Це стосується й перевиборів та люстрації влади. І я вважаю, що саме Верховна Рада, яка сьогодні, на жаль, не представляє український народ, повинна бути переобраною. І коли говорять, що в такий важкий час не потрібно проводити перевибори, то зауважу: маємо зрозуміти, що ми знаємо зовнішню загрозу, але є й внутрішня, коли в парламенті перебувають сепаратисти та ті, хто просто вбиває наших хлопців. Тому перевибори Верховної Ради нині – першочергове завдання.
Сьогодні не потрібно говорити про те, що з розпуском парламенту моментально щось зміниться. Головне – проводити якісні зміни, а не просто спостерігати. Треба рухатися, аби кожного разу ставати сильнішими. Волинь – теж складна область. Тут безліч політичних сил, конфесій, громадських організацій – і у кожного своє бачення. Зараз багато розмов про те, ніби нам щось заважає, чогось не вистачає. А той, хто сьогодні на передовій, не ставить таких питань і нікого не звинувачує, а просто виконує свою роботу. Відтак маємо всі об’єднатися для спільної плідної роботи. Зараз немає іншого виходу. Або ми будемо державою, або будемо поділені – і тоді нікого не цікавитиме, яка політична партія і яка громадська організація керує областю.
Торкаючись теми переобрання Верховної Ради, Геннадій Зубко зауважує, що це у першу чергу дасть можливість пролюструвати тих людей, які захочуть іти у новий парламент.
– Вони повинні показати, що зробили у своєму житті, яким чином несуть ту відповідальність, що їм надана, як приймали рішення, коли розпочалися важкі події для України, і взагалі, як вони відстоюють інтереси народу, – продовжує   перший заступник Глави Адміністрації Президента України. – Бо, скажу відверто, сьогодні багато народних депутатів України не мають права носити це звання, адже відстоюють інтереси зовсім інших держав.
Іще один напрямок, якого торкнувся Геннадій Зубко, – децентралізація влади. Говорячи з громадою Волині, він зауважив, що незадовго вона сама визначатиме, яка кількість держслужбовців потрібна, сама вибиратиме цих людей і сама платитиме їм заробітну плату. Й ефективність їхньої роботи також визначатиме сама громада.
– І якщо хтось сумнівається у потрібності цього кроку й говорить про розмитість термінів втілення такої стратегії у життя, я лише наведу один приклад, – продовжує Геннадій Зубко. – На Сході України в Луганській та Донецькій областях практично всі ті, хто був призначений на посади, зникли. Є тільки ті люди, яких обирали, котрі й досі виконують свою роботу. Це – сільські, міські голови. Це – голови районних рад, які нікуди не втекли, а зараз несуть на собі тягар усіх негараздів. І це приклад того, що люди, які обираються, можуть користуватися довірою і мусять виправдовувати цю довіру. Із повноваженнями обирати собі керівника ми надамо громаді й повноваження відзивати цього керівника у випадку поганої роботи. Кожна обласна, районна рада повинна готуватися. Бо саме вона буде приймати бюджет, відстоювати і наповнювати його. Бо тут даються не тільки можливості, а й відповідальність.
…Новий голова облдержадміністрації Волині Володимир Гунчик – людина знана в області. Його характеризують як досить жорсткого, дієвого, але разом із тим виваженого керівника. Такого, який уміє і знає, як досягати поставлених цілей. У своїй першій промові, окрім слів вдячності Президентові за високу довіру, він одразу ж окреслив ряд завдтань, які є на часі, і визначив свої вимоги до команди.
– Для мене ми всі – одна команда – волинська громада, – зауважив новий очільник області. – Всі чекаємо змін. Звичайно, заважає війна. Але не можна списувати все тільки на одного агресора. Потрібно закачувати рукави і вирішувати нагальні питання. Необхідно консолідувати суспільство, всі політичні сили для того, щоб мінімізувати проблеми, які є в області, не перекладаючи їх на Кабмін, Верховну Раду, команду Президента. Волинь – ворота з Європи в Україну. Ми маємо всі можливості показати, як Україна трансформується у гідного члена Європейського союзу. Маємо прекрасні ресурси, прекрасних людей, вміємо працювати. Єдине: треба, аби було бажання. Одна людина нічого не зробить – потрібна підтримка громади.
Говорячи про роботу голови облдерж­адміністрації із підприємцями, аграрниками, людьми бізнесу, Геннадій Григорович зауважив, що він має постійно тримати на контролі такі питання. Адже головний інвестор для країни – не зовнішній, а внутрішній, який думає про розвиток держави та українських громадян, котрі працюють на його виробництві, якими він опікується.
– Думаю, Володимир Гунчик активно працюватиме не тільки в області, а й у Києві. В нього буде досить багато можливостей, – підсумував Геннадій Зубко. – Прошу надати йому кредит довіри хоча би на сто днів. Зараз розпочнеться передвиборна кампанія. І за кожну історію, кожен гострий кут будуть хапатися, аби заробити бали. Коли є реальні проблеми, їх треба вирішувати, але коли є підбурювання людей, коли є штучне накручування ситуації, то це сприйматися не буде, бо країна сьогодні не в тому стані, аби бавитися в ігри, які можуть загрожувати національній безпеці. Сьогодні Волинь і Донбас, Житомир і Харків, Одеса і Миколаїв – єдині. Дуже прошу: зверніться до своїх громад. У цей важкий час ми маємо прибрати гострі кути, припинити протистояння, об’єднатися навколо єдиної мети та виграти цю війну за незалежність України.


Оксана ЧУРИЛО
Фото автора

Категория: Новини | Просмотров: 656 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031