Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2013 » Квітень » 23 » Небезпеки немає?
13:59
Небезпеки немає?

Наступного дня фахівці Держекоінспекції оглянули цехи ТЕС, що постраждали. Вони не зафіксували фактів забруднення території підприємства та Вуглегірського водосховища маслами або нафтопродуктами. Згодом виявилося, що оборотна система охолодження обладнання не працює. Вона має вигляд двох берегових насосних станцій, розташованих на водосховищі. Річ у тім, що на очисних спорудах відбулося аварійне вимкнення живлення. 
За словами начальника Державної екологічної інспекції у Донецькій області Віталія Вишневського, на момент огляду основною проблемою було очищення вод, які використовували для гасіння пожежі і в результаті чого накопичилася на території постраждалих цехів. Посадовим особам ТЕС необхідно було утилізувати ці води.
Як повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Валерій Лукашенко, во­до-, електро- та газопостачання Світлодарська не припинялося. Відразу після пожежі почали використовувати резервні джерела води, а електропостачання переключили на мережі інших постачальників електроенергії. До речі, централізоване теплопостачання відсутнє, але у людей є можливість користуватися електрообігрівачами.
За розпорядженням голови Донецької ОДА Андрія Шишацького, на момент опалювального сезону для населення придбали електрообігрівальні прилади. Першими їх отримали соціально незахищені громадяни.
Андрій Шишацький доручив розробити автономну схему оптимізації теплопостачання в Світлодарську, яка би не залежала від роботи Вуглегірської ТЕС. До наступного опалювального сезону така схема вже повинна працювати.
Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів вжити вичерпних заходів щодо ліквідації пожежі та надання необхідної допомоги потерпілим. На виконання цього доручення Прем’єр-міністр України Микола Азаров розпорядився створити в уряді міжвідомчу комісію для встановлення причин аварії. Очолив її міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький. Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков також узяв участь у засіданні цієї комісії.
Глава держави доручив керівництву Донецької обласної державної адміністрації забезпечити належне лікування і надання підтримки громадянам, які постраждали від пожежі, а також вжити термінових заходів для покращення ситуації в місті, злагодженої роботи систем життєзабезпечення населення.
До речі, у Світлодарську, за дорученням Віктора Януковича та Миколи Азарова, працює урядова комісія. Перший висновок її роботи – пожежа на Вуглегірській ТЕС не загрожує екологічній безпеці. У місті провели заміри радіаційного фону. Виявилося, що вони відповідають нормам.
Також на урядовому рівні прийняли рішення про виділення коштів із резервного фонду держави для повного відновлення життєзабезпечення міста, в тому числі – і для вирішення проблем екології.


Яна ТЕТ


Фото із сайтів tsn.ua та menr.gov.ua
P. S. Фахівці стверджують, що роботу Вуглегірської теплоелектростанції ПАТ «Центренерго» у Світлодарську Донецької області з часом буде відновлено.
За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, життєзабезпечення міста підтримується на належному рівні. Проблеми з подачею газу та електроенергії відсутні. Для енергосистеми області та держави небезпеки немає. Як повідомив очільник Мінприроди, у місті ведеться системний моніторинг екологічної ситуації, з метою посиленого контролю за екобезпекою у Світлодарську.

Категория: Еко | Просмотров: 519 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930