Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Липень » 21 » Літній штрудель із яблуками та вишнею
22:06
Літній штрудель із яблуками та вишнею

Один із важливих етапів у приготуванні штруделя – робота з тістом. Його потрібно дуже тонко розкачати і згорнути разом із начинкою, не порвавши. На думку австрійців, якщо тісто для штруделя розкатане правильно, то через нього можна… читати газету.


Інгредієнти для тіста:
250 г борошна;
1 яйце;
100 мл води;
2 ст. ложки олії;
дрібка солі

для начинки:
700 г яблук;
300 г вишні;
0,5 ч. ложки лимонного соку;
50 г вершкового масла;
180 г цукру;
1 ч. ложка цукрової пудри;
5 ст. ложок мелених сухарів

Приготування штруделя:
Мелені панірувальні сухарі, помішуючи, злегка обсмажити на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
Розтоплене вершкове масло змішати з 1 ст. ложкою цукру і обсмаженими сухарями.
Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками. Трохи скропити яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Вишню почистити від кісточок.
Приблизно одну третину солодкої масляної суміші відкласти вбік, а решту перемішати з яблуками, вишнею та цукром, що залишився. Поставити у прохолодне місце на 20 хв., щоб яблука і вишня дали сік.
Тепер займаємося приготуванням тіста.
З просіяного борошна сформувати гірку, зробити поглиблення і вкинути туди яйце. Додати олію, сіль, теплу воду, замісити тісто. Скатати з нього кулю, змастити олією, загорнути в харчову плівку і відкласти на 20 хв.
Викласти на стіл бавовняний рушник, рясно посипати його борошном і дуже тонко розкачати на ньому тісто. Змастити тісто вершковим маслом, посипати залишками крихти і розподілити по всій площині начинку, не заходячи на край тіста.
З допомогою рушника згорнути рулет, стискаючи його руками на кожному обороті штруделя. Викласти штрудель з яблуками і вишнею на деко, змащене олією, застелене папером для випічки. Зверху штрудель також змастити олією.
У розігрітій до 200°С духовці випікати до рум’яної скоринки приблизно 40 хв.
Готовий штрудель дістати з духовки, накрити рушником і дати трохи прохолонути. Нарізати на порційні шматочки, посипати цукровою пудрою. Штрудель із яблуками і вишнею чудово поєднується з морозивом, молоком, чаєм або кавою.
Смачного!

 


Варення з чорниці

1 кг чорниці;
1-1,5 кг цукру;
250 мл води

Приготування:
У великій ємності воду довести до кипіння. Висипати у воду цукор (кількість залежить від того, наскільки солодке варення ви любите), розчинити його у воді повністю.
Чорницю підготувати. Коли цукор розчиниться, кинути у сироп. Вимкнути вогонь і залишити ягоди на 4 год. Потім увімкнути вогонь, довести до кипіння і варити близько 3 хв. Дати охолонути і повторити процедуру варіння ще кілька разів.
Як тільки варення буде готове, розлити його у стерилізовані банки, закрутити, поставити догори дном і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Фото із сайта lady.tochka.net

Категория: Цікаво | Просмотров: 736 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031