Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Липень » 21 » Кілька днів у тенетах війни
22:53
Кілька днів у тенетах війни

3 липня. Донецьк
Армійські підрозділи сил АТО повністю заблокували м. Миколаївка Донецької обл. Під час нанесення артилерійських та авіаційних ударів знищено 6 опорних пунктів, а також склад боєприпасів терористів.
Також знищений склад боєприпасів і зброї у Семенівці.
Крім того, узята під контроль силовиків ділянка траси Харків-Ростов у цьому районі.
Всього знищено не менше 150 бойовиків.
За офіційними даними, втрати сил АТО становлять: 2 вбитих, 4 поранених.
***
У результаті боїв у Краматорську загинули мирні жителі. Пошкоджені житлові будинки.
Через загрозу життю громадян члени профспілкового комітету НКМЗ звернулися до гендиректора акціонерного товариства «Новокраматорський машинобудівний завод» із проханням тимчасово зупинити роботу на підприємстві.
Також повідомляється про загибель від рук бойовиків працівника ВАТ «Енергомашспецсталь», який вступив у бій з терористами після відмови віддати їм власний автомобіль.
Крім того, в Слов’янську та Сло­в’янському р-ні через бойові дії виникли проблеми з транспортним сполученням і доставкою продуктів.
В Артемівському р-ні (станом на 17:00) тривала стрілянина біля населених пунктів Різниківка та Кіровка.
У Старобешівському р-ні ситуацію дестабілізував напад бойовиків так званої ДНР на блокпост Національної гвардії.
У Шахтарському р-ні через проведення бойових дій на кордоні з РФ пошкоджені житлові будинки в Дмитрівці. Жертв серед мирного населення немає.
4 липня. Луганськ
Бойовики вчора ввечері пошкодили міст через річку Сіверський Донець у районі с. Трьохізбенка Слов’яносербського р-ну Луганської обл.
За словами мешканців села, на мосту утворилося 2 дірки. Рух автотранспорту через міст неможливий. За попередніми даними, постраждалих немає.
«Люди не можуть виїхати з села Трьохізбенка. Продовольство в магазинах закінчується. У селі мешкає до 2 тисяч людей», – зазначили мешканці.
Як повідомляли в УНН, сьогодні вночі та рано вранці терористи обстріляли позиції українських силовиків на Луганщині та аеропорти, а також здійснили танкову атаку на блокпост сил АТО біля Новоселівки.
Одеса
У Суворівському р-ні Одеси у триповерховій будівлі, де розміщено Дорожньо-експлуатаційне управління та Суворівський районний військовий комісаріат, стався вибух, внаслідок якого одна людина постраждала. Її госпіталізовано. Вибухом частково пошкоджено фундамент будівлі.
Донецьк


За повідомленням офіційного сайта міського голови та міської ради Донецька Олександра Лук’янченка, вночі в багатьох районах Донецька були чутні звуки вибухів. Однак бойові дії із застосуванням важкої артилерії проходили не на території міста, а за його межами – в районі смт Піски і с. Карлівка.
Нагадаємо: в Донецькій облдержадміністрації повідомляли, що наразі напруженою ситуація залишається у Горлівці, Донецьку, Краматорську, Червоному Лимані, Новогродівці, Слов’янську, Сніжному, Артемівському, Мар’їнському, Слов’янському, Старобешівському р-нах Донецької обл.
***
За минулу добу сили антитерористичної операції в Донбасі впритул наблизилися до позицій бойовиків у Луганську – місця базування керівництва терористичної організації ЛНР. Одночасно з цим армія просунулася у напрямку до Слов’янська і Краматорська.
Українські силовики, задіяні в АТО, оснащуються, організовуються, звикають до війни, польового побуту і перетворюються на боєздатну армію.
***
НАТО передасть Україні зброю радянського виробництва, яка залишилося у запасах східноєвропейських країн.
Про це написав у Twitter віце-прем’єр уряду Росії Дмитро Рогозін.
«У зв’язку з несправністю більшої частини зброї і військової техніки України в НАТО вирішили передати їй ОВТ (озброєння та військову техніку, – ред.) із запасів східноєвропейських країн», – написав Рогозін.
Він зазначив, що йдеться про зброю радянського виробництва.
«Відповідно США компенсують ці «втрати» младонатовців своїми поставками», – зазначив Дмитро Рогозін.
«До речі, для НАТО це звична справа – гасити полум’я громадянських воєн авіаційним гасом», – додав він у наступному повідомленні.
Нагадаємо: заступник секретаря Радбезу РФ Євген Лук’янов зазначив, що одна з цілей політики українського Євромайдану – подальше просування НАТО на Схід.
***
Уночі терористи обстріляли з важкої техніки два блокпости силовиків у Луганській і Донецької областях, а також їхні позиції в аеропорту «Луганськ» і на аеродромі під Краматорськом.
За оперативним даними групи «Інформаційний спротив», минулої ночі терористи вчинили кілька нападів на позиції сил антитерористичної операції.
Блокпост сил АТО в Луганській обл. був обстріляний із БМ-21 «Град». Українські військовослужбовці в результаті обстрілу не постраждали.
Блокпост АТО в Донецькій обл. обстріляли 2 танки терористів. Ушкоджено 2 одиниці бронетехніки. Інформація щодо втрат особового складу уточнюється.
Позиції сил АТО в аеропорту «Луганськ» і на аеродромі поблизу Краматорська зазнали мінометного обстрілу. Серед українських військовослужбовців жертв немає.
6 липня
За повідомленням командира батальйону «Азов» Андрія Білецького, бійці батальйону проводять операції із перекриття каналів постачання зброї терористів із Південного Сходу. Вже є затримані. Азовське узбережжя повністю контролюється батальйоном. Розставлено блокпости.
Луганськ
У Луганську відновився артобстріл, включено сирену, над містом помічено військову авіацію. Люди ховаються в підвали.
Також у місті горить асфальтовий завод і заправка «Транспеле» за автовокзалом.
Донецьк
За минулу добу підрозділи АТО звільнили від бойовиків 4 міста Донецької області: Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку.
Над будівлями міськрад піднято Державний Прапор України. Українські військові взяли під контроль міські виконавчі комітети, міські відділи МВС та СБУ, а також районний військовий комісаріат у Краматорську.
Нині у містах починають відновлювати інфраструктуру, налагодили постачання продуктів харчування, питної води та іншої гуманітарної допомоги місцевим мешканцям.
Розпочався процес, пов’язаний із вирішенням проблемних питань щодо     надходження коштів на виплати пенсій, стипендій, заробітних плат місцевому населенню.


***
Вранці біля Донецька силами батальйону «Донбас», «Дніпро-2», 93-ї бригади ЗСУ проводилася розвідка з метою коригування артилерійського вогню.
У результаті до моменту відходу було знищено додатково кілька кулеметних і снайперських гнізд, загальні втрати противника – більше 20 осіб, із боку розвідгрупи втрат немає, легкі поранення отримали бійці «Дніпро-2» і «Донбасу».
***
Силами Нацгвардії і спецназу Нацгвардії без втрат узято с. Закотне, що на Донеччині. Поки батальйон Артемівськ встановлює блокпости на підступах до Артемівському р-ну.
7 липня
Сили антитерористичної операції звільнили від бойовиків-сепаратистів Артемівськ і Дружківку, що на Донеччині.
Інженери Збройних сил України проводять роботу з розмінування об’єктів (доріг, мостів, будівель).
Із Красного Лиману евакуйовано 700 боєприпасів калібру 122 мм. Знищено 10 боєприпасів калібру 152 мм для гаубиці Д-30, тридцять детонаторів, 3 гранати РГД-5. У Слов’янську виявлено 2 машини боєприпасів, 2 кг вибухової речовини часів Великої вітчизняної.
Луганськ
Близько 5-ї год. ранку бойовики-сепаратисти скоїли збройний напад на коменандатуру м. Щастя, що на Луганщині. Серед силовиків АТО є втрати. Загинув командир підрозділу «Холодний Яр» Євген Войцехівський.  
Загиблий – уродженець м. Ка­м’ян­ка Черкаської обл., проживав у Смілі на Черкащині.
***
Протягом ночі терористи скоїли ряд нападів на позиції сил АТО та опорний пункт українських прикордонників. Зі стрілецької зброї обстріляні блок-пости сил АТО біля населених пунктів Амвросіївка (Донецька обл.) та Рубіжне (Луганська обл.). Втрат серед силовиків немає.
Обстріляний опорний пункт сил АТО в районі прикордонного пункту пропуску «Довжанський». Обстріл вівся з мінометів. Усього бойовиками було випущено близько 30 мін. Втрат серед силовиків немає.
Також терористами здійснено обстріл позицій сил АТО поблизу Кремінна (Луганська обл.). Один силовик поранений.
***
Сили АТО звільнили від терористів Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Артемівськ та Костянтинівку на Донеччині. Бойовики відступили до Донецька. Згодом один із лідерів терористів так званої ДНР у Слов’янську Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив про початок організації «оборони Донецька» бойовиками.


Фото із сайта unn.com.ua

Категория: Новини | Просмотров: 615 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031