Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » Еко

Еколого-просвітницький центр Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства і дашівські лісівники радо приймали вихованців учнівського лісництва «Зелений світ» – учнів Флоринської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бершадського району, що на Вінниччині. 


Учнівському лісництву «Зелений світ», яке нараховує 327 учнів, уже 6 років. До його складу ради входить 12 школярів. Навчально-виробничою базою стало Бершадське лісництво ДП «Бершадський лісгосп».
Лісничий учнівського лісництва Микола Мазур розповів, що члени лісництва допомагають вирощувати шкілку, збирати насіння та лікарську сировину, підгодовувати птахів... Щорічно учні беруть активну участь у акціях «Майбутнє лісу – в ... Читати далі »

Категорія: Еко | Переглядів: 577 | Додав: Live | Дата: 23.07.2013 | Коментарі (0)

Медунка (Pulmonaria) у наших лісах цвіте, мабуть, найраніше. На одній стеблинці деякі квітки темно-рожеві, інші – волошково-сині.

Якщо придивитись, неважко помітити, що рожевий колір мають бутони і більш молоді квітки, а синій – старіші. Кожна квітка протягом свого життя змінює забарвлення, нібито «перефарбовується». Те ж можна бачити і у деяких інших рослин, наприклад, у незабудки (у неї бутони блідо-рожеві, а квітки – світло-блакитні).
Така зміна кольору в процесі цвітіння пояснюється особливими властивостями барвника, який міститься в пелюстках. Називається він антоціан. Це – дивовижна «різнобарвна фарба», справжній «рослинний хамелеон». Антоціан може бути і рожевим, і синім, і фіолетовим. Все залежить від кислотн ... Читати далі »

Категорія: Еко | Переглядів: 1076 | Додав: Live | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Вже приблизно вісім ро­ків поспіль наприкінці трав­ня Волинський обласний еколого-натуралістичний центр проводить вистав­ку-кон­курс «Барвистий світ домашніх улюбленців». До організації цьогорічного свя­та традиційно долучилися представники управління ос­віти і науки, Президія облас­ної ради УТОП.

Приємно бачити, що діти не заглибилися у світ комп’ютерів та іншої техніки, а прагнуть активно проявляти себе у подібних заходах. Охочих показати свого домашнього улюбленця, продемонструвати ерудицію у сфері догляду за тваринкою, знання та особливості її життя, а також любов до неї зібралося чимало. Прийшли на конкурс із братами меншими (хом’яки, морські свинки, папуги, шиншили, декоративні кролики, коти; були навіть червоновуха черепаха і мексиканський червоноколінний павук-птахоїд) близько ... Читати далі »

Категорія: Еко | Переглядів: 667 | Додав: Live | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Чорнобиль. То назва районного центру, що розташований за 130 км від Києва. Впродовж століть це невелике, але мальовниче містечко на річці Прип’ять хизувалося багатою архітектурною спадщиною, гарними ландшафтами та привітними городянами. Але, на жаль, в історію Чорнобиль назавжди увійшов як місто, що дало назву одній із найбільших в історії людства катастроф...


А у життя мільйонів людей увійшли слова «радіація», «зона», «ліквідатор», «відселення». На квітучий українській землі з’явилися порожні міста і села; мертвий ліс, у який не можна ходити; фруктові сади, насичені радіоактивною отрутою; вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом.

За покликом рідної землі на захист свого народу до па ... Читати далі »
Категорія: Еко | Переглядів: 600 | Додав: Live | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (0)


В Новоайдарском учебно-реабилитационном центре вот уже который год работает школьное лесничество. Мальчишки и девчонки с помощью старших познают мир, учатся бережно относиться к каждому деревцу, каждой травинке. Детей связывает большая дружба с работниками Новоайдарского государственного лесоохотничьего хозяйства, которое возглавляет Виктор Николаевич Грибачев. Частый гость у ребят – и его заместитель Ольга Евгеньевна Семиборода. Она организовывает для школьников интересные походы в лес.

Необходимо заметить, что крепкая дружба между трудовым коллективом и учебным заведением, которая длится не один десяток лет, постепенно переросла в тесное деловое сотрудничество. Ежегодно учащиеся УРЦ зимой занимаются строительством скворечников и синичников для того, чтобы птицы могли в удобных условиях и ... Читати далі »
Категорія: Еко | Переглядів: 665 | Додав: Live | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031