Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2014 » Червень » 20 » Чарівний тортик
12:13
Чарівний тортик

Настала пора приготувати справжню смакоту. Скажу по секрету: всі звірята у нашому лісі полюбляють цей диво-тортик. Ти теж можеш здивувати своїх друзів.
Для цього беремо: 
– фрукти;
– 400 мл сметани;
– 100 мл молока;
– 200 г цукру;
– желе різних кольорів (чер­воне, зелене, жовте – загалом має бути 3 упаковки);
– 1 п. желатину ( 25г ).
Для приготування тортика беремо велику глибоку тарілку. На дно красиво викладаємо фрукти, пам’ятаючи про те, що це буде верх нашого торта. Желе розводимо водою в пропорції, зазначеній на пакеті, і підігріваємо. Рекомен­дую води лити трохи менше  – для того, щоб желе було більш щільним. Заливаємо пер­­ший шар і відправляємо його в холодильник.
У желе червоного кольору найкраще покласти полуницю, малину, суницю або інші сезонні ягоди. У желе зеленого кольору – виноград, яблука, банани. У жовте – апельсини, мандарини, персики, хурму, манго.
Поки застигає перший шар, ми готуємо желе іншого кольору: підігріваємо його і відставляємо для охолодження. Коли перший шар застиг, дістаємо його з холодильника, викладаємо фрукти потрібного кольору і заливаємо вже хо­лод­ним желе, а тоді відправ­ляємо в холодильник. Те ж саме робимо із третім шаром.
Останній (нижній) шар торта у нас буде сметанний. Для цього сметану змішуємо з цукром, пачку желатину розводимо в молоці, підігріваємо, з’єднуємо зі сметаною, можна додати трохи ванілі або кілька ложок какао. Заливаємо останній шар і поміщаємо наш торт у холодильник.
Для того, щоб викласти торт гарненько, необхідно миску опустити на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її догори дном на блюдо – і шедевр готовий!
Тортик можна прикрасити ягодами, листочками м’яти, цукатами. Словом – що ближче до душі. 
Смакота…

Категория: Лісовичок | Просмотров: 537 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30