Настала пора приготувати справжню смакоту. Скажу по секрету: всі звірята у нашому лісі полюбляють цей диво-тортик. Ти теж можеш здивувати своїх друзів.
Для цього беремо:
– фрукти;
– 400 мл сметани;
– 100 мл молока;
– 200 г цукру;
– желе різних кольорів (червоне, зелене, жовте – загалом має бути 3 упаковки);
– 1 п. желатину ( 25г ).
Для приготування тортика беремо велику глибоку тарілку. На дно красиво викладаємо фрукти, пам’ятаючи про те, що це буде верх нашого торта. Желе розводимо водою в пропорції, зазначеній на пакеті, і підігріваємо. Рекомендую води лити трохи менше – для того, щоб желе було більш щільним. Заливаємо перший шар і відправляємо його в холодильник.
У желе червоного кольору найкраще покласти полуницю, малину, суницю або інші сезонні ягоди. У желе зеленого кольору – виноград, яблука, банани. У жовте – апельсини, мандарини, персики, хурму, манго.
Поки застигає перший шар, ми готуємо желе іншого кольору: підігріваємо його і відставляємо для охолодження. Коли перший шар застиг, дістаємо його з холодильника, викладаємо фрукти потрібного кольору і заливаємо вже холодним желе, а тоді відправляємо в холодильник. Те ж саме робимо із третім шаром.
Останній (нижній) шар торта у нас буде сметанний. Для цього сметану змішуємо з цукром, пачку желатину розводимо в молоці, підігріваємо, з’єднуємо зі сметаною, можна додати трохи ванілі або кілька ложок какао. Заливаємо останній шар і поміщаємо наш торт у холодильник.
Для того, щоб викласти торт гарненько, необхідно миску опустити на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її догори дном на блюдо – і шедевр готовий!
Тортик можна прикрасити ягодами, листочками м’яти, цукатами. Словом – що ближче до душі.
Смакота…
|