Головне меню
Рубрики
Анонси [29]
Колонка редактора [23]
На часі [25]
Еко [14]
Людина [24]
Актуальне інтерв’ю [12]
Світ без кордонів [7]
Резонанс [6]
Сторінки історії [17]
Глибинка [10]
Природа і ми [33]
Мисливство [13]
Рибальство [9]
Світ тварин [9]
Наш фотоконкурс [13]
Зі світу по нитці [4]
Хобі [17]
Цілюща аптека [29]
Лісова книгарня [9]
Цікаво [53]
Нотатки натураліста [161]
Світ очима дитини [20]
Лісовичок [31]
На замітку [18]
У світі пернатих [15]
Подорожуємо разом [29]
Психіка людина і проблеми лісівництва [10]
Новини [101]
Світ рослин [6]
Роздуми [9]
До теми [9]
Традиції та сьогодення [16]
До ювілею [7]
Статистика
Главная » 2015 » Квітень » 21 » Не любите нищити квітів? Створіть їстівний букет!
18:06
Не любите нищити квітів? Створіть їстівний букет!

Тепло прекрасного почуття – кохання – наповнює серця усього живого. Нарешті настала довгоочікувана пора пробудження, мрій, оновлення та романтики – весна. Це час подарунків, гарного настрою, квітів і… цукерок! Як оригінально подивувати своїх коханих та друзів, знають лучанки Катерина Бай і Катерина Качук. Дівчата зуміли об’єднати ці три речі в унікальних витворах солодкого мистецтва.

Традиція виготовлення букетів із цукерок прийшла до нас із Далекого Заходу. Справді, у більшості країн Європи сьогодні люди воліють дарувати не звичайні букети, а креативні та унікальні подарунки, основним компонентом яких є цукерки. Основним, але далеко не єдиним. Головний плюс букетів із цукерок – їхнє нескінченне різноманіття. Лише її величність Фантазія визначає, з чого саме складатиметься ваш букет – штучні квіти, стрічки, біжутерія, плетені кошики або вази, свічки, іграшки, різні аксесуари – все це може стати частиною чудової композиції. 


Цілеспрямована, успішна, талановита лучанка Катерина Бай займається створенням букетів із цукерок вже близько п’яти років. Співрозмовниця зізнається, що починати було дуже важко, оскільки спеціальних вмінь і досвіду вона не мала, а створення цукеркового букету вимагало знань побудови композиції та гармонійного поєднання кольорів. 


– Про таке цікаве ремесло дізналася від свого дядька: він запропонував створювати солодкі композиції, – розповідає майстриня. – Спочатку нічого не виходило: я скуповувала різноманітні цукерки і не знала, як їх правильно скомпонувати. Тоді у пригоді стала Всесвітня павутина, де я не лише роздивлялася картинки з готовими цукерковими букетами, але й переглядала відео майстер-класів. Досі пам’ятаю перший виріб. Симпатичний, але далеко не такий, як я створюю зараз – дуже примітивний: цукерки на шпажках, а не у вигляді квіточок. Але фото на згадку зберігаю досі. 


Зараз умілиця насолоджується створенням різних виробів ручної роботи, залюбки модернізується і завжди в курсі новинок.  
Після закінчення вузу Катерина вирішила розширити свої творчі можливості, тому запросила до співпраці одногрупницю – теж Катю. Зараз творчий тандем двох подруг Катерини Бай та Катерини Качук працює вдвічі швидше і генерує вдвічі більше креативних ідей. 
Майстриня розповідає, що затрати часу визначаються масштабністю замовлення. Приміром,  на великі за розміром вироби йде кілька днів, а на невеличкі букетики – пара годин. 


Щодо актуальності таких їстівних букетів, то Катерина каже, що більшість клієнтів дійсно не любить живі квіти з кількох причин. По-перше, вони недовговічні і за ними потрібен особливий догляд. А по-друге, чимало людей піклується про екологію, тому обирають універсальний букет, яким можна помилуватися і… з’їсти. 

ЦІКАВО. Дві цукерки на день знижують артеріальний тиск. 15% жінок у світі їдять шоколад щодня. Найбільше шоколаду їдять у Швейцарії, де на кожного жителя припадає понад 10 кг солодких ласощів щороку. Шоколад містить антисептичні речовини, що перешкоджають утворенню зубного нальоту.

У творчому доробку майстринь є величезний асортимент найрізноманітніших подарунків для будь-кого. Окрім солодких композицій, дівчата виготовляють букети з м’яких іграшок, топіарії, кавові дерева, композиції з підгузників, весільні аксесуари, прикраси на волосся. Нещодавно почали виготовляти стильний аксесуар – краватку-метелик.
На створення різних композицій молодих майстринь надихають творчі люди, які також створюють різноманітну красу. Найпоширеніші квіти у композиціях – тюльпани, троянди, маки, волошки, ромашки, соняшники, крокуси, підсніжники, орхідеї, квіти полуниці та сакури.


– Попит на солодкі квіти залежить від пір року і свят, які наближаються, – каже Катерина Бай. – Вони доречні на іменинах, заручинах, весіллі, під час святкування Дня закоханих чи 8-го Березня, Великодня. Із цукерок можна виготовити практично все.
– Найголовніше – це те, що ваш подарунок буде авторською роботою. А це означає, що він – єдиний і неповторний, – завершує розмову Катерина Бай. – Адже справжній художник ніколи не повторюється – навіть замовивши букет із конкретної фотографії, ви отримаєте щось зовсім унікальне.
Анна КРАВЕЦЬ
Фото з архіву Катерини БАЙ

КІЛЬКА ПОРАД ВІД МАЙСТРИНІ
Букет із цукерок найкраще зберігати за кімнатної температури у місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені, оскільки матеріал, із якого виготовлені квіти, здатний швидко втрачати колір. Не варто класти букет поблизу джерела вогню.
Композицію не можна нести під дощем, навіть якщо вона упакована в целофан; потрібно берегти сувенір від найменшого потрапляння води. Термін придатності композиції – такий же, як і в цукерок, з яких він зроблений, – не більше півроку.

 

Категория: Хобі | Просмотров: 1516 | Добавил: Live | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Свіжий номер ЛВ
Читайте українське
Архів ЛВ
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930